Eveniment

Cine va fi al doilea din România după Iohannis: Tăriceanu şi-a dat demisia de la şefia Senatului, dar, surpriză, PSD îl susţine pe Teodor Meleşcanu de la ALDE pentru acest post. PNL o susţine pe Alina Gorghiu

Cine va fi al doilea din România după Iohannis:...

Autor: Răzvan Botea

03.09.2019, 00:05 363
Călin Popescu-Tăriceanu, preşedintele ALDE, şi-a anunţat luni în plenul Senatului demisia din funcţia de preşedinte al Senatului. Demisia lui Tăriceanu pune punct unei perioade de stabilitate politică şi vine după ce ALDE a decis ieşirea de la guvernare şi ruperea alianţei cu PSD.

„Celor care vor veni după mine la conducerea Senatului vă spun că nu am răspuns cu privire la rolul Senatului în viitor, astfel încât să nu mai existe suprapuneri între prerogativele Camerei Deputaţilor şi Senatului. Eu cred că trebuie să desemnăm care va fi rolul Senatului, în viitor, în arhitectura constituţională şi cred că rolul Senatului în viitor este că putem să ne adaptăm schimbărilor“, a afirmat Călin Popescu-Tăriceanu, citat de Mediafax, în plenul de luni al Senatului, unde a anunţat că demisionează de la şefia forului legislativ.

Teodor Meleşcanu este propunerea PSD pentru înlocuirea lui Tăriceanu, iar PNL a propus-o pe Alina Gorghiu. Situaţia politică din România este incertă în acest moment, PSD având nevoie de o nouă majoritate în Parlament. Liderul liberal Ludovic Orban a anunţat că va depune o moţiune de cenzură împotriva guvernului PSD.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO