Eveniment

Donald Trump anunţă asasinarea unui posibil succesor al liderului reţelei teroriste Stat Islamic

Donald Trump anunţă asasinarea unui posibil succesor al...

Autor: Mihai Draghici, Mediafax

29.10.2019, 17:04 99

Preşedintele SUA, Donald Trump, a declarat marţi că armata americană l-a eliminat pe un posibil succesor al lui Abu Bakr Al-Baghdadi, fostul lider al reţelei teroriste Stat Islamic.

"Tocmai am primit confirmarea că înlocuitorul numărul unu al lui Abu Bakr al-Baghdadi a fost terminat de trupele americane. Cel mai probabil ar fi obţinut poziţia numărul unu. Acum este şi el mort", a transmis Donald Trump prin Twitter.

Preşedintele SUA nu a specificat la cine se referă, dar Washingtonul a confirmat luni eliminarea lui Abu al-Hassan al-Muhajir, purtătorul de cuvânt şi unul dintre liderii reţelei teroriste Stat Islamic.

Duminică, Donald Trump a anunţat că Abu Bakr Al-Baghdadi, liderul reţelei teroriste Stat Islamic, a fost ucis în cursul unei operaţiuni militare americane efectuată în Siria.

Surse citate de publicaţia National, cu sediul în Emiratele Arabe Unite, au declarat că Abdullah Qardash, un islamist irakian de origine turkmenă, va fi succesorul lui Abu Bakr Al-Baghdadi la conducerea reţelei teroriste Stat Islamic.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO