• Leu / EUR4.7627
  • Leu / GBP5.5297
  • Leu / USD4.3164
Eveniment

Donald Trump. preşedintele SUA a declarat că nu este îngrijorat de ancheta împotriva sa din Camera Reprezentanţilor

Donald Trump. preşedintele SUA a declarat că nu este îngrijorat de ancheta împotriva sa din Camera Reprezentanţilor

Autor: Marinela Sarbu, Mediafax

vineri, 19:06 36

Preşedintele american Donald Trump a declarat că nu este îngrijorat de ancheta privind punerea sa sub acuzare după decizia ca interogarea martorilor să fie publică, dar nu vrea să sprijine procedura, lăsându-i pe consilierii săi să depună vineri mărturie în spatele uşilor închise, potrivit Reuters.

Trump a declarat pentru reporteri, la Casa Albă, că nu este de acord cu transcripturile mărturiilor altor oficiali americani care s-au desfăşurat săptămâna aceasta în spatele uşilor închise în ancheta din Camera Reprezentanţilor prin care democraţii anchetează acuzaţiile conform cărora preşedintele SUA a făcut presiuni asupra Ucrainei pentru a-i investiga pe rivalii săi politici interni.

El i-a criticat, de asemenea, pe democraţi că au mutat ancheta în ochii publicului, audierile de săptămâna viitoare fiind publice.

„Nu ar trebui să aibă loc audieri publice; acesta este o farsă", a declarat Trump, care a negat orice infracţiune.

Trump i-a acuzat pe democraţi că au căutat oameni care îl urăsc şi a afirmat că nu are o relaţie apropiată cu majoritatea martorilor, care includ mai mulţi înalţi oficiali ai Departamentului de Stat din SUA, printre alţii.

„Nu mă preocupă nimic. Mărturiile au fost toate în regulă. Adică, în cea mai mare parte, niciodată nu am auzit de aceşti oameni. N-am idee cine sunt”, a spus el reporterilor.

„Este: Să găsim cele 10 persoane care îl urăsc cel mai mult pe preşedintele Trump şi să le punem acolo”, a adăugat Trump.

Anchetatorii continuă să urmărească mărturiile făcute în spatele uşilor închise, inclusiv de la şeful de cabinet al lui Trump, Mick Mulvaney, care a fost convocat joi seară, dar nu s-a prezentat vineri la audierile din Camera Reprezentanţilor.

Casa Albă a spus anterior că nu va coopera cu ancheta.

Principalele valute BNR - vineri, 13:15
EUR
USD
GBP
CHF
Azi: 4.7627
Diferență: 0,1619
Ieri: 4.7615
Azi: 4.3164
Diferență: 1,0417
Ieri: 4.3137
Azi: 5.5297
Diferență: 0,0344
Ieri: 5.5270
Azi: 4.3386
Diferență: 0,893
Ieri: 4.3304