Eveniment

Dosar penal pentru distrugere calificată în cazul incendiului provocat la Penitenciarul Rahova

Dosar penal pentru distrugere calificată în cazul...

Autor: Gabriela Ghitcuta

04.07.2016, 12:48 152

"Cu privire la incendiul produs în seara de 3 iulie 2016, la Penitenciarul Rahova, Direcţia Generală de Poliţie a Municipiului Bucureşti, prin Secţia 19 Poliţie, a demarat cercetări sub aspectul săvârşirii infracţiunii de distrugere calificată, faptă prevăzută şi pedepsită la art.254 alin2. Cod Penal. A fost efectuată cercetarea la faţa locului şi urmează să fie stabilite cauzele şi condiţiile în care s-a produs acest eveniment", se arată într-un comunicat remis MEDIAFAX de reprezentanţii Poliţiei Capitalei.

Potrivit Codului Penal, dacă deţinutul care şi-a incendiat celula va fi găsit vinovat pentru distrugere calificată, având în vedere consecinţele, riscă de la şapte la 15 ani de închisoare. Bărbatul se află internat acum la un spital din Capitală, la fel şi cei 11 gardieni care s-au intoxicat cu fum, toţi fiind în stare stabilă.

Incendiul a fost semnalat duminică seară, la ora 22.00, pe o secţie de detenţie de la Penitenciarul Rahova din Capitală, a declarat un ofiţer de presă de la ANP pentru MEDIAFAX. Potrivit sursei citate, deţinutul, care era cazat singur într-o celulă, a dat foc mai multor lucruri.

"S-a intervenit de urgenţă pentru stingerea incendiului. Au fost evacuaţi alţi 67 de deţinuţi, pentru a preveni alte evenimente. Ca urmare a acestui incident, deţinutul care a provocat focul a fost transferat la Spitalul Penitenciar Rahova pentru examinare, iar ulterior internat la un spital din reţeau Ministerului Sănătăţii. 11 angajaţi ai penitenciarului au avut nevoie de îngrijiri medicale şi sunt internaţi la acest moment", a adăugat ofiţerul ANP.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO