Eveniment

Două dintre cele mai cunoscute restaurante din Bucureşti au fost închise de ANPC. Ce au putut găsi inspectorii

Două dintre cele mai cunoscute restaurante din Bucureşti au fost închise de ANPC. Ce au putut găsi inspectorii

Autor: Dorin Oancea, Mediafax

10.10.2019, 11:12 6495

ANPC a dispus, după controalele efectuate miercuri, oprirea activităţii a două restaurante cunoscute din Bucureşti, „La Gil” şi „La Cocoşatu”, aplicând şi amenzi de peste 70.000 de lei, informează autoritatea.

La Gil Flash Impex, punctul de lucru„ La Gil” din Bulevardul Aerogării 25, inspectorii au găsit condţtii igienico-sanitare necorespunzătoare, produse expirate, produse neconforme, nesigure, nerespectarea conditiilor de temperatură, lipsa informţiilor, precum şi practici comerciale înşelătoare.

Sancţiunea totală aplicată a fost de 55.000 lei şi au fost oprite de la comercializare 197kg de produse, în valoare de 6.000 de lei. ANPC a dispus oprirea temporară a prestării serviciilor până la remedierea deficienţelor, propunând şi sancţiunea complementară cu închiderea temporară a unităţii pe o durată de cel mult 6 luni.

La Societatea comercială „La Cocoşatu” amenda aplicată a fost de 20.000 de lei, au fost oprite de la comercializare 52 de kg de produse diverse, în valoare de peste 2.000 de lei. Şi în acest caaz au fost dispuse oprirea temporară a prestării serviciilor până la remedierea deficienţelor, precum şi sancţiunea complementară cu închiderea temporară a unităţii pe o durată de cel mult 6 luni.

Inspectorii ANPC au mai controlat şi toneta « patiserie » si un restaurant traditional românesc din zona Unirii.

 
AFACERI DE LA ZERO