Eveniment

Două focare de COVID-19 se conturează în două centre pentru bătrâni din Alba. Peste 24 de vârstnici şi angajaţi sunt infectaţi

Două focare de COVID-19 se conturează în două centre...

Autor: Cosmin Pirv

16.10.2020, 13:02 134

Două noi focare de Covid-19 au fost depistate în cadrul unor centre rezidenţiale pentru îngrijirea persoanelor vârstnice din judeţul Alba. În cele două instituţii au fost confirmate pozitiv 24 de cazuri de îmbolnăvire.

24 din cele 133 de cazuri nou identificate în ultimele 24 de ore în judeţul Alba au fost depistate în cadrul a două centre rezidenţiale pentru îngrijirea persoanelor vârstnice.

„Primul focar cuprinde 19 persoane din cadrul unui centru rezidenţial privat. Aici, în urma anchetei epidemiologice, a reieşit că persoanele pozitive sunt asimptomatice, starea lor de sănătate urmând să fie monitorizată de medicul de familie. Celălalt focar cuprinde 5 persoane (3 angajaţi şi 2 beneficiari) şi se află în administrarea unui UAT din judeţ. Focarele din astfel de centre sunt exceptate de la calculul incidenţei”, a transmis vineri DSP Alba.

În judeţul Alba au fost înregistrate de la începutul epidemiei 3.133 de cazuri de Covid, dintre care 1486 persoane au fost declarate vindecate, şi 96 decese. Joi, în Alba au fost prelucrate 1436 probe, un număr record pentru o singură zi.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO