Eveniment

Două locomotive s-au ciocnit frontal în staţia CFR Bârseşti din judeţul Gorj; unul din mecanici a murit

Două locomotive s-au ciocnit frontal în staţia CFR...

Autor: Loredana Ficiu

29.11.2016, 15:33 6779

Accidentul a avut loc marţi după-amiază, în localitatea Bârseşti, componentă a municipiului Târgu-Jiu.

Potrivit anchetatorilor, o locomotivă a intrat în coliziune frontală cu un alt vehicul staţionat.

"Mecanicii făceau manevre de alipire a două locomotive, la garnitură şi s-au ciocnit. Era câte o persoană în fiecare locomotivă. Una dintre acestea, în urma loviturilor, a decedat, iar cealaltă este rănită. La faţa locului au fost trimise echipaje SMURD, de descarcerare şi de stins incendii”, a declarat, corespondentului MEDIAFAX, Mihai Avramescu, purtătorul de cuvânt al Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă Gorj.

Poliţiştii fac cercetări pentru a stabili circumstanţele în care s-a produs accidentul, întocmind dosar penal pentru ucidere din culpă şi vătămare corporală din culpă.

”Era o garnitură de 20 de vagoane cu o locomotivă staţionată, iar o altă locomotivă făcea manevre pentru a se cupla cu aceasta. Nu se ştie din ce motive a venit cu viteză foarte mare şi a intrat în coliziune cu locomotiva staţionată. O persoană de 49 de ani a decedat, iar o perdoană de 53 de ani a fost rănită, cei doi fiind angajaţi ai CFR Marfă. Pe calea ferată respectivă nu circulă decât trenurile de marfă”, a declarat purtătorul de cuvânt al Poliţiei Gorj, Andrei Lazăr.

Reprezentanţii Inspectoratului Teritorial de Muncă Gorj au deschis o anchetă în acest caz.

”S-a întâmplat la Staţia CFR Bârseşti. Două locomotive s-au ciocnit. Se pare că unul dintre conducători a murit, iar celălalt a fost transportat în stare gravă la Spitalul de Urgenţă din Târgu-Jiu. Am trimis o echipă formată din două persoane la faţa locului. Este un accident în câmpul muncii”, a declarat, pentru MEDIAFAX, George Romanescu, inspectorul-şef al ITM Gorj.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO