Eveniment

Două turnuri a câte 100 de metri ar putea fi construite la Răzoare şi Basarab

Două turnuri a câte 100 de metri ar putea fi construite la Răzoare şi Basarab

Autor: Geanina Sandu

28.07.2011, 14:01 1166

Asociaţia "Salvaţi Bucureştiul" este împotriva a două proiecteavizate miercuri de Comisia Tehnică de Urbanism a PrimărieiCapitalei privind construirea a două turnuri de aproximativ 100 demetri înălţime, unul dintre ele pe spaţiul verde, cele două neavândtoate avizele necesare, informează Mediafax.

Comisia Tehnică de Urbanism a Primăriei Capitalei a avizat,miercuri, Planul Urbanistic Zonal Accent vertical - Nod Răzoarepentru un turn de 100 de metri înălţime în intersecţia de laRăzoare, care va fi amplasat pe un teren prevăzut în PlanulUrbanistic General ca spaţiu verde, potrivit Asociaţiei "SalvaţiBucureştiul".

"Printr-un Plan Urbanistic Zonal din 2008 întocmit deUniversitatea de Arhitectură şi Urbanism Ion Mincu, spaţiului verdeîn cauză i-a fost schimbat în mod ilegal funcţiunea în «spaţiuverde modificat», în care se pot construi imobile cu condiţia caprocentul de ocupare al terenului să nu depăşească 15 la sută.

Noţiunea de «spaţiu verde modificat» nu există în legislaţia înurbanism", se arată într-un comunicat de joi al Asociaţiei "SalvaţiBucureştiul".

Planul Urbanistic Zonal avizat miercuri nu respectă nici Planuldin 2008, procentul de ocupare al terenului prevăzut fiind de 27 lasută, potrivit sursei citate.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO