Eveniment

Dragnea îi cere lui Cioloş să nu mai reducă TVA în 2017, iar taxa pe stâlp să rămână în vigoare

Dragnea îi cere lui Cioloş să nu mai reducă TVA în...
14.12.2016, 00:05 704
Premierul Dacian Cioloş nu a confirmat că acceptă propunerile de prorogare pentru un an a unor prevederi din Codul fiscal, cum i-a cerut Liviu Dragnea, şi se aşteaptă ca PSD să îşi respecte promisiunile şi programul de guvernare prezentat cetăţenilor înainte de alegerile parlamentare din 11 de­cembrie.

„În cadrul discuţiei telefonice cu domnul Liviu Dragnea, premierul Dacian Cioloş nu a confirmat că acceptă propunerile de prorogare pentru un an a unor prevederi din Codul fiscal“, a anunţat aseară guvernul.

Totodată, guvernul a subliniat că premierul Dacian Cioloş „se aşteaptă ca Partidul Social Democrat să îşi respecte promisiunile şi programul de guvernare prezentat cetăţenilor înainte de alegerile parlamentare din 11 de­cembrie, asu­mându-şi totodată responsabilitatea politicii fiscale şi legislaţia adoptată deja în Parlament ale deciziei“, a anunţat Executivul.

Liviu Dragnea, posibilul viitor pre­mier, i-a adresat ieri premierului la final de mandat Dacian Cioloş o serie de „solicitări“ în ceea ce priveşte patru prevederi din Codul fiscal, care va intra în vigoare de la 1 ianuarie.

Între acestea, amânarea cu un an a termenului de eliminare a taxei pe stâlp, a reducerii TVA cu un punct şi eli­minării supraaccizei de şapte euro­cenţi/litru carburant.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO