Eveniment

Dragnea: Preşedinţia, Senatul, Camera, dar şi SRI şi SIE - bugete reduse cu 20% faţă de 2016

Dragnea: Preşedinţia, Senatul, Camera, dar şi SRI şi...

Autor: Liviu Dadacus

16.01.2017, 08:36 25569

Liderul PSD Liviu Dragnea a precizat, duminică seara, că bugetul Administraţiei prezidenţiale, al Senatului şi Camerei Deputaţilor, precum şi al SRI, SIE şi al altor instituţii, cu excepţia ministerelor, vor fi reduse cu aproximativ 20%, el arătând că 2017 trebuie să „chivernisim” mai bine banii.

Întrebat, la Antena 3, dacă bugetul SRI pe 2017 va fi redus, Dragnea a răspuns: „Nu e luat ca ţintă SRI. Am spus deja în campanie, şi după alegeri, că în afară de ministere - unde în funcţie de partea din program pe care trebuie să o punem în aplicare, şi vor primi banii pe programe - celelalte instituţii, 18-19-20 de instituţii, vor avea cu 19-20% mai puţin. Eu am pus deja pe site proiectul de buget pentru Camera deputaţilor cu 19% mai puţin. Limitele de buget le vor primi toate aceste instituţii - cu 20% mai puţin”.

Întrebat care sunt instituţiile ce vor primi bugete reduse cu 20%, Dragnea a răspuns: „Administraţia prezidenţială, Senatul, Camera, SRI, SIE, Curtea de Conturi, alte instituţii în afara ministerelor, care nu produc”.

„Este un an în care trebuie să chivernisim mai bine fiecare bănuţ. Cred toţuşi că putem în aceste instituţii să ne restrângem puţin pentru că se poate. Dacă suntem mai economi şi mai gospodari, se poate”, a adăugat Dragnea.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO