Eveniment

Dragnea propune mai puţine restricţii la achiziţii publice

Vicepremierul Liviu Dragnea. Foto: Marius Dumbrăveanu

Vicepremierul Liviu Dragnea. Foto: Marius Dumbrăveanu

Autor: Liviu Dădăcuş

09.06.2014, 00:00 388

Vicepremierul Liviu Dragnea a declarat, vineri, că legislaţia privind achiziţiile publice trebuie clarificată şi simplificată pentru că investiţiile sunt întârziate foarte mult, el arătând că se va încerca să se limiteze contestaţiile, care sunt o cauză a întârzierilor.

„E vorba de legislaţia privind achiziţiile publice, care trebuie clarificată şi simplificată. În primul rând, trebuie standardizate caietele de sarcini pentru a nu mai exista vreo posibilitate de interpretare greşită a criteriilor de selecţie, să nu mai apară noţiunea de criteriu care favorizează pe cineva, sau criteriu restrictiv”, a spus Dragnea.

Totodată, el a arătat că investiţiile sunt foarte mult întârziate de contestaţii şi că, prin modificarea legislaţiei, se va încerca limitarea acestora.

„De asemenea, să existe totuşi un acelaşi tip de caiet de sarcini pentru toate licitaţiile şi pentru a încerca să limităm cât mai mult contestaţiile care întârzie enorm de mult investiţiile în România - un an sau doi ani, indiferent că e vorba de un drum comunal sau de o autostradă. Se ajunge şi până la doi ani cu contestaţii la CNSC, Curte de Apel şi aşa mai departe şi după aceea se mai şi reia procedura”, a spus Dragnea.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO