Eveniment

Dragnea: Putem începe suspendarea lui Iohannis mâine; dacă îl refuză pe Grindeanu, îl suspendăm

Dragnea: Putem începe suspendarea lui Iohannis mâine;...

Autor: Liviu Dadacus

28.12.2016, 18:55 440

„A fost un curent în ultimele zile, au fost mii de mesaje primite, în care ni se cerea să trecem la suspendarea preşedintelui. Într-adevăr, avem o armă foarte puternică - o forţă de fapt, nu o armă - foarte puternică, care e reprezentată de majoritatea în parlament, pentru că puterea legitimă acolo este, acolo trebuie să fie în această ţară, nu în altă parte, la nicio altă instituţie. Acolo este puterea legitimă pentru că este puterea dată de popor”, a spus Dragnea.

El a arătat că social-democraţii nu sunt iresponsabili şi nu vor folosi această „forţă” pentru a face rău sau pentru a tulbura vieţile românilor.

„În acelaşi timp, nu sunt iresponsabil, nu suntem iresponsabili să folosim această forţă politică în a face rău sau în a tulbura foarte mult ţara şi vieţile românilor. Da, putem începe suspendarea chiar de mâine”, a subliniat Dragnea.

Întrebat ce se va întâmpla dacă preşedintele Iohannis va refuza şi a doua propunere avansată de PSD, în persoana lui Sorin Grindeanu, el a menţionat că nu va mai există altă variantă în afară de suspendare.

„Sper că nu va refuza. Am spus că facem un ultim demers pentru a evita o criză politică. Nu vreau să iniţiez un război politic cu teatru de război fiind România. Deja cursul de schimb intră pe un drum pe care nu-l dorim. Dar dacă nici acest gest cinstit din partea noastră nu va fi luat în seamă şi va refuza şi această propunere, cred că nu mai avem altă variantă”, a concluzionat Dragnea.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO