Eveniment

Dragnea sau Grindeanu? Miercuri, ziua decisivă: Dezbaterea şi votul moţiunii de cenzură va avea loc începând cu ora 11:00

Dragnea sau Grindeanu? Miercuri, ziua decisivă:...

Autor: Cătălina Mănoiu

18.06.2017, 17:06 1417

Preşedintele Camerei Deputaţilor, liderul PSD Liviu Dragnea, a declarat, duminică, în plen, că moţiunea de cenzură va fi dezbătură şi votată în şedinţa comună de miercuri a Parlamentului, la ora 11:00 potrivit deciziei Birourilor Permanente Reunite.

"Birourile Permanente ale celor două camere, în şedinţa comună (...) au stabilit ca dezbaterea şi votul moţiunii de cenzură să aibă loc în ziua de miercuri 21 iunie 2017, la ora 11:00, în şedinţa comună (a Parlamentului-n.r.)", a declarat preşedintele Camerei Deputaţilor, liderul PSD Liviu Dragnea, declarând închisă şedinţa de plen în care s-a citit textul moţiunii de cenzură.

Dragnea: Parlamentarii PSD nu au semnat moţiunea pentru că au absentat; miercuri va fi vot masiv

Liderul PSD Liviu Dragnea a susţinut, duminică, după citirea în plenul comun a moţiunii de cenzură, că parlamentarii PSD care nu au semnat moţiunea nu au făcut-o pentru că au absentat, el arătând că miercuri va exista un „vot masiv” în favoarea moţiunii.

Întrebat cum comentează faptul că moţiunea de cenzură a fost semnată de 222 de parlamentari, din care doar de 199 de la PSD, iar restul de la ALDE, Dragnea a spus: „Majoritatea celor care nu au semnat nu au fost prezenţi. Fiecare a vorbit cu mine, unii sunt plecaţi din ţară, ajung în noaptea asta sau mâine, unii ajung marţi”.

„Noi am fost interesaţi să avem numărul de semnături peste limita stabilită de Constituţie ( o pătrime din numărul total al senatorilor şi deputaţilor, respectiv 116 parlamentari, n.r.) , iar cei cu care am vorbit am considerat necesar să nu le stric treburile astăzi. Noi stabilisem joi că depunem luni moţiunea de cenzură, aşa şi-au făcut programul majoritatea. Am luat decizia ulterir de a o depune azi (duminică, n.r.) pentru a scurta perioada în care ne aflăm de incertitudine şi de lipsa practică a unui Guvern”, a spus Dragnea.

Întrebat dacă ar fi fost un semnal mai puternic dacă PSD avea minimum 233 de semnături, câte voturi sunt necesare pentru a adopta moţiunea, şi dacă are vreo supărare din această cauză, Dragnea a răspuns: „Nu, categoric nu. Eu am mai gestionat o moţiune de cenzură”.

„Împortant este votul de miercuri, care va fi masiv”, a subliniat Dragnea.

El a arătat că a vorbit şi cu parlamentarii PSD de Iaşi, despre care apăruseră informaţii în presă că ar vota în bloc împotriva moţiunii de cenzură.

„Am vorbit cu parlamentarii de la Iaşi. Au semnat moţiunea în bloc”, a spus Dragnea.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Urmează ZF Bankers Summit'24