Eveniment

Dragoş Anastasiu, preşedintele Camerei de Comerţ şi Industrie Româno-Germană, despre planului lui Streinu Cercel pentru perioada post-criză: Cred că se dă cu tunul în vrăbiuţe. Trebuie să reveim cât se poate de repede în noua normalitate, altfel ajungem într-o zonă fără întoarcere

Dragoş Anastasiu, preşedintele Camerei de Comerţ şi...

Autor: Răzvan Botea

21.04.2020, 17:46 632

Dragoş Anastasiu, peşedintele preşedintele Camerei de Comerţ şi Industrie Româno-Germană (AHK România), spune pentru ZF că măsurile propuse de Adrian Streinu cercel pentru perioada de după ieşirea din lockdown sunt exagerate în contextul în careacestea sunt mai dure pe anumite părţi decât măsurile din starea de urgenţă. El spune că economia românească trebuie să se repornească în cel mai scurt timp, altfel pagubele vor fi iremediabile.

„Eu cred (despre propuneri – n. red.) că se dă cu tunul după vrăbii. Cred că trebuie să revenim cât se poate de repede într-o nouă normalitate, una în care ne protejăm. Să revenim treptat, dar rapid, având grijă de sănătate, dar şi de partea economică, pentru că vom duce lucrurile într-o zonă de unde nu vom mai putea reveni”, a declarat Dragoş Anastasiu.

De asemenea, el mai spune că economia României nu este atât de puternică precum a altor ţări, care au început relaxarea măsurilor pentru răspândirea virusului.

„Suntem mai puternici ca imunitate la virus, dar economic nu suntem atât de puternici. Noi nu ne permitem cum şi-ar permite alte ţări care încep să se mişte mai repede ca noi. Medical, documentul în discuţie are dreptate, dar nu cred că trebuie să tragem cu tunul după vrăbiuţe. Ca să fac o paralelă, e ca şi cum ai interzice maşinile ca să elimini pericolul accidentelor.”

Doctorul Adrian Streinu Cercel, directorul Institutului Naţional de Boli Infecţioase „Matei Balş” a propus un proiect pentru perioada de după relaxarea măsurilor pentru prevenirea răspândirii virusului. Printre măsuri se numără separarea bătrânilor de familii pentru o perioadă de trei luni şi izolarea totală în categoria de vârstă 40 - 65 de ani, „în cazul activităţilor de serviciu neesenţiale pentru funcţionarea în caz de pandemie”, dar şi oprirerea plăţii TVA-ului şi a taxelor şi impozitelor.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO