Eveniment

Dragoş Doroş: ANAF a cerut CRJI baza de date privind Panama Papers

Dragoş Doroş: ANAF a cerut CRJI baza de date privind...

Autor: Cătălina Mănoiu

12.04.2016, 15:00 160

"ANAF a iniţiat demersuri pentru obţinerea datelor şi acestea vor fi analizate. (...) Prelucrarea acestor date se va face cu respectarea confidenţialităţii specifice secretului fiscal. Încercăm să obţinem sprijinul şi altor instituţii din România. (…) La nivelul ANAF suntem în situaţia în care avem un grup de lucru care are atribuţii pe verificarea, analizarea şi coordonarea unitară la nivelul Agenţiei. Se evaluează necesarul logistic având în vedere cantitatea datelor. Am făcut o cerere oficială către Centrul Român pentru Jurnalism de Investigaţie să ne fie pusă la dispoziţie baza de date. În acelaşi timp investigăm toate sursele de pe internet sau din alte surse. Avem în vedere implicaţiile fiscale şi de altă natură", a declarat preşedintele ANAF, Dragoş Doroş, în decursul audierii din Comisia de buget, finanţe şi bănci a Camerei Deputaţilor.

Doroş a afirmat că va pune la dispoziţia tuturor instituţiilor cu atribuţii legale rezultatele analizelor care vor fi realizate pe acestă temă.

Potrivit lui Doroş, ANAF va cere sprijinul şi altor instituţii abilitate şi va încerca coordonarea eforturilor de analiză şi valorificarea datelor obţinute cu alte autorităţi fiscale atât din state membre UE, cât şi din state terţe.

 
 
 
 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO