Eveniment

Dragoş Panait, HoReCa Next Root Management Systems: Fără sprijinul financiar al statului mai mult de jumătate din localurile din Bucureşti se vor închide

Dragoş Panait, HoReCa Next Root Management Systems:...

Autor: Miruna Diaconu

16.03.2020, 19:29 286

Dragoş Panait de la HoReCa Next Root Management Systems, o agenţie de consultanţă dedicată firmelor din industria HoReCa, spune că fără un sprijin financiar din partea autorităţilor din România, o bună parte din restaurantele, cafenelele şi barurile din Bucureşti, circa 50% din cele 3.000 de localuri, vor intra în faliment şi se vor închide din cauza crizei de coronavirus care a afectat considerabil industria de HoReCa.

“Fără sprijinul financiar al statului mai mult de jumătate din locaţii se vor închide. În această perioadă, vorbim de încasări pe care lolacurile le au aproape de 0, o bună parte dintre acestea, iar 10% cele mai multe dintre localuri. Trebuie luat în calcul că nu doar palta salariilor reprezintă o cheltuială pentru antreprenori, sunt, de asemenea, şi chiriile. Există destul de multă înţelegere din partea proprietarilor de imobile, unii au decis să suspende pe o anumită perioadă plata chiriilor, pe când alţii au decis să o reducă destul de mult”, spune Dragoş Panait, HoReCa Next Root Management Systems, în cadrul emisiunii de business ZF Live.

Asociaţiile din industria HoReCa cer sprijin financiar de la autorităţi, astfel măsurile cerute ţin de tot ce înseamnă taxele salariilor angajaţilor, adică taxele pe salarii să fie suspendate pe perioada crizei. O altă măsură cerută de către reprezentanţii industriei se referă la suspendarea taxelor locale, iar un alt lucru cerut este plata datoriilor pe care statul le are la companii, adică concedii medicale şi recuperarea tva-ului.

 “Este important să ne adaptăm situaţiei, ne sfătuim clienţii să meargă mai mult pe partea de delivery. Să fie mult mai prezenţi în mediul online. Acum livrările încă sunt destul de active, este un volum destul de mare de comenzi. Acum sunt multe localuri care se listează pe platformele de delivery, este foarte important să se adapteze noilor condiţii”, spune Dragoş Panait.

În Bucureşti există circa 3.000 de localuri din sectorul HoReCa, care au un total de 30.000 de angajaţi.

 
 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO