Eveniment

Drona de război Lanius, noua armă a viitorului: scanează clădiri, identifică ţinte şi trage la foc automat

Drona de război Lanius, noua armă a viitorului:...

Autor: Daniel Contescu

24.11.2022, 11:52 1541

Drona deţine o combinaţie mortală, formată din dimensiunile sale, care sunt foarte mici, încărcătura de armament pe care o poartă şi sistemul de inteligenţă artificială de ultimă generaţie.

Este vorba despre Lanius, noua dronă de origine israeliană proiectată pentru războiul viitorului, tot mai mult axat pe maşini inteligente şi mai puţin pe armamentul tradiţional, cel care pierde viteză în războiul dus de Rusia în Ucraina, unde dronele Bayraktar le-au făcut zile negre oamenilor lui Putin.

Conform indicaţiilor furnizate de compania producătoare (Elbit System), Lanius este o dronă proiectat să scaneze şi să cartografieze ansamblurile de locuinţe şi să formuleze rapid o hartă 3D a clădirilor.

Dar, nu numai atât: drona este şi capabilă să detecteze şi să clasifice ţinte în mod autonom, oferind pilotului informaţii despre numărul de soldaţi, armele pe care le poartă şi unde se află în timp real.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO