Eveniment

Dublarea alocaţiilor va fi amânată: Premierul Orban anunţă prorogarea legii. „Până când vom avea resurse”

Dublarea alocaţiilor va fi amânată: Premierul Orban...

Autor: Diana Grigore, Mediafax

10.01.2020, 12:50 3072

Ludovic Orban a anunţat, vineri, că Guvernul va proroga, după promulgare, termenul de intrare în vigoare a Legii privind dublarea alocaţiilor, până când vor fi găsite resurse financiare. Premierul precizează că cel mai probabil banii vor fi alocaţi la rectificarea din iulie.

„Am discutat, poziţia preşedintelui este firească. Intenţia domniei sale este aceea de a promulga legea. Noi suntem puşi într-o situaţie în care şi dacă am vrea nu am putea majora alocaţiile. Cel mai probabil soluţia pe care vom merge este aceea de a proroga termenul de intarre în vigoare a legii până când vom avea posibilitatea de a asigura resurse financiare în bugetul de stat, iar aici ştiţi bine că nu se poate lucrul acesta decât la rectificarea bugetară, adică după data de 1 iulie”, a spus Ludovic Orban, după discuţiile purtate cu Klaus Iohannis la Palatul Cotroceni.

Şeful statului a declarat joi, întrebat ce va face cu legea care vizează majorarea alocaţiilor pentru copii, că în prezent nu are de gând să refuze promulgarea actului normativ şi că termenul pentru promulgare este 18 ianuarie.

În luna decembrie a anului trecut, Camera Deputaţilor a votat, decizional, iniţiativa legislativă care prevede dublarea alocaţiei pentru copiii între 2 şi 18 ani, sumă care ajunge la 300 de lei, respectiv la 600 de lei pentru copiii cu handicap.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO