• Leu / EUR4.9297
  • Leu / GBP5.7419
  • Leu / USD4.6851
Eveniment

După mai bine de 2 ani, Japonia ridică restricţiile impuse turiştilor. Turiştii vor putea vizita ţara fără viză şi nu vor mai fi nevoiţi să treacă printr-o agenţie de turism, însă trebuie să fie vaccinaţi

După mai bine de 2 ani, Japonia ridică restricţiile impuse turiştilor. Turiştii vor putea vizita ţara fără viză şi nu vor mai fi nevoiţi să treacă printr-o agenţie de turism, însă trebuie să fie vaccinaţi

Autor: Andreea Tobias

23.09.2022, 16:00 840

Japonia îşi va deschide din nou porţile pentru turiştii străini, după mai bine de doi ani de închidere a graniţelor din cauza pandemiei. Turiştii vor putea vizita ţara fără viză şi nu vor mai fi nevoiţi să treacă printr-o agenţie de turism, începând cu 11 octombrie, însă trebuie să fie vaccinaţi.

De asemenea, va fi eliminată limita de sosiri zilnice.

Pentru a intra, vizitatorii vor trebui să prezinte tripla vaccinare sau să prezinte un rezultat negativ la testul Covid, anunţă BBC.

Afluxul anticipat de călători va fi un impuls binevenit pentru guvern şi pentru întreprinderile locale şi vine în contextul în care yenul japonez a scăzut la cel mai scăzut nivel faţă de dolarul american din ultimele şase luni.

"Japonia va relaxa măsurile de control la frontieră pentru a fi la egalitate cu SUA", a declarat premierul Fumio Kishida.

Kishida a anunţat, de asemenea, un program de stimulare a călătoriilor interne care va oferi reduceri la călătorii, la preţurile parcurilor tematice, la evenimente sportive şi concerte.

Programe similare au fost introduse la redeschiderile din alte ţări pentru a încuraja localnicii să cheltuiască şi pentru a stimula economia. Cu toate acestea, la fel ca în alte părţi, creşterea costului vieţii a fost o preocupare dominantă pentru localnici.

Cea de-a treia economie a lumii a fost una dintre ultimele puteri asiatice care şi-a ţinut graniţele închise din cauza îngrijorărilor legate de sănătate.

Japonia a fost vizitată de aproape 32 de milioane de străini în 2019, ultimul an înainte de pandemie. Iar restricţiile impuse călătorilor în ultimele luni au împiedicat mulţi străini să o viziteze.

AFACERI DE LA ZERO
Principalele valute BNR - astăzi, 13:15
EUR
USD
GBP
CHF
Azi: 4.9297
Diferență: 0,2297
Ieri:
Azi: 4.6851
Diferență: -1,1228
Ieri:
Azi: 5.7419
Diferență: 0,8536
Ieri:
Azi: 5.0142
Diferență: 0,5051
Ieri: