Eveniment

După ce a dezamăgit cu noile iPhone-uri, Apple prezintă luni noua generaţie de MacBook-uri

După ce a dezamăgit cu noile iPhone-uri, Apple...

Autor: Dorin Oancea

17.10.2021, 12:00 2966

Apple organizează luni un eveniment de lansare pentru a anunţa noi produse, printre care probabil un MacBook Pro reproiectat, relatează CNBC. 

Apple are şansa de a-şi impulsiona vânzările înainte de sezonul cumpărăturilor de sărbători, mai ales că este de aşteptat să anunţe mai multe calculatoare care să funcţioneze cu propriile sale cipuri în locul procesoarelor Intel.

Computerele recente care funcţionează cu puternicul procesor M1 al companiei au "alimentat" creşterea Mac, a declarat în iunie Tim Cook, CEO-ul Apple. În cele mai recente trei trimestre încheiate în iunie 2021, Apple a vândut Mac-uri în valoare de 26 de miliarde de dolari, cu aproape 33% mai mult decât 19,59 miliarde de dolari în aceeaşi perioadă a anului trecut. "De fapt, pentru Mac, ultimele trei trimestre au fost cele mai bune ale sale", a declarat Cook în iunie.

Înainte de pandemie, care a impulsionat vânzările de computere noi, mulţi clienţi şi analişti se temeau că Apple neglijează MacBook în favoarea unor afaceri mai noi şi cu o creştere mai rapidă, precum Apple Watch şi iPhone-urile. Dar computerele Mac rămân esenţiale pentru Apple.

Luna trecută, Apple a anunţat şi ulterior a lansat noi iPhone-uri, iPad-uri şi Apple Watch-uri, lăsând linia de Mac-uri Apple ca fiind linia de produse majore care nu a fost actualizată în această toamnă. MacBook Pro de 16 inchi, laptopul vârf de gamă al Apple, nu a mai fost actualizat din 2019 şi utilizează în prezent procesoare Intel în locul celor mai noi cipuri Apple.

Dacă Apple anunţă luni noi laptopuri MacBook, acesta va fi punctul culminant al unei tranziţii de doi ani pentru a reînnoi complet întreaga gamă Mac.

Din 2019, Apple a înlocuit procesoarele Intel cu propriile procesoare, numite M1, care oferă o durată de viaţă mai lungă a bateriei şi permit Apple să îşi integreze mai strâns hardware-ul şi software-ul. De asemenea, cipurile Apple permit noi funcţii, oferind în acelaşi timp suficientă putere pentru a rula aplicaţii solicitante.

Până în prezent, Apple a lansat patru Mac-uri diferite care utilizează noile sale cipuri: MacBook Air, Mac Mini, MacBook Pro de 13 inchi şi iMac-ul redesenat de 24 de inchi.

Se pare că Apple pregăteşte o reproiectare a MacBook Pros de vârf cu cipuri proprii şi porturi noi, inclusiv spaţiu pentru un cablu HDMI pentru conectarea laptopului la monitoare şi un încărcător magnetic, potrivit Bloomberg. De asemenea, se lucrează la un iMac cu un ecran mai mare şi la un desktop Mac Mini cu mai multă putere, potrivit raportului.

Luni, Apple va oferi probabil şi o dată de lansare pentru macOS Monterey, cea mai recentă versiune a software-ului Mac, care a fost anunţată în iunie, dar care nu a fost încă lansată oficial.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO