Eveniment

După creşterile salariale generalizate făcute în 2018, medicii români au ajuns să câştige mai mult decât medicii din Ungaria

Polak Laszlo, vicepreşedintele Asociaţiei Policlinicilor şi Ambulatoriilor de Specialitate din Ungaria, a fost prezent la conferinţa ZF Pharma 2018.

Polak Laszlo, vicepreşedintele Asociaţiei Policlinicilor şi Ambulatoriilor de Specialitate din Ungaria, a fost prezent la conferinţa ZF Pharma 2018.

Autor: Georgiana Mihalache

28.09.2018, 00:06 2606

„Când fiecare medic primeşte acelaşi salariu nu e motivat să presteze calitate“. Dar după majorarea salariilor ţinta trebuie să fie eficienţa actului medical.

Un medic din Ungaria câştigă în medie echivalentul cuprins între 3.600 de lei şi 9.000 de lei brut lunar în funcţie de vechime şi categorie, ceea ce înseamnă jumătate din venitul care îi revine unui medic din România după creşterile salariale din ultimul an din sistemul de sănătate românesc, conform calculelor ZF pe baza datelor prezentate de Polak Laszlo, vicepre­şedin­tele Asociaţiei Policlinicilor şi Am­bulatoriilor de Specialitate din Ungaria. El a fost prezent la conferinţa ZF Pharma Summit, unde s-a dezbătut subiectul majo­rării salariilor medicilor din sistemul public.

Potrivit lui Polak Laszlo, un medic poate avea un salariu brut lunar cuprins între 255.000 şi 630.000 forinţi.

El a menţionat că şi Ungaria se confruntă cu aceleaşi probleme ca România privind migraţia medicilor în străinătate, iar creşterile salariale din Ungaria au fost în patru etape, începând cu anul 2012.

Astfel, cel mai mic salariu pentru un medic din Ungaria este echivalentul a 3.600 de lei brut, iar cel mai mare salariu poate ajunge la 9.000 de lei brut pentru un medic specialist PhD, conform datelor prezentate de Polak Laszlo.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO