Eveniment

După demisia lui Florin Cîţu de la conducerea PNL, premierul Nicolae Ciucă îşi anunţă candidatura la şefia partidului

După demisia lui Florin Cîţu de la conducerea PNL,...

Autor: Mediafax

06.04.2022, 17:10 109

Premierul Nicolae Ciucă şi-a depus, miercuri, candidatura pentru funcţia de preşedinte al PNL. El spune că a făcut acest gest în urma analizei pe care am făcut-o asupra întregii situaţii politice.

„Am decis să-mi depun moţiunea de candidatură pentru funcţia de preşedinte al PNL. Am decis să îmi asum această responsabilitate după o discuţie pe care am avut o cu colegii şi, desigur, în urma analizei pe care am făcut-o asupra întregii situaţii politice. Partidul Naţional Liberal este astăzi la guvernare şi are datoria să asigure stabilitatea ţării”, spune Nicolae Ciucă.

El spune că una din condiţiile esenţiale pentru buna guvernare este ca în interiorul partidului nostru să existe o stare de armonie şi o concentrare a tuturor asupra obiectivelor.

„O altă condiţie extrem de importantă este să avem o coaliţie stabilă, în care dialogul cu partenerii să fie calea de rezolvare a tuturor problemelor care pot să apară din cauza divergenţelor ideologice”, adaugă Ciucă.

„Uniţi pentru o Românie stabilă şi puternică” este titlul moţiunii cu care candidează Nicolae Ciucă.

„De când am intrat în Partidul Naţional Liberal am putut să simt capacitatea liberalilor de a se mobiliza şi de a asigura administrarea ţării, de la nivel local, până la nivel guvernamental. Ştiu însă că există soluţii ca lucrurile să se îmbunătăţească în zonele în care nu stăm aşa bine. Acest lucru va fi însă un efort comun al nostru al tuturor. Acest lucru l-am spus tuturor colegilor mei, acum nu este vorba despre o persoană, ci este vorba despre toată echipa liberală, care trebuie să fie conştientă că de activitatea fiecăruia dintre noi depinde scorul electoral al partidului. (...) Obiectivul meu este întărirea partidului şi pregătirea alegerilor următoare. (...) Eu sunt adeptul faptelor şi ştiu un lucru sigur - românii îi vor aprecia pe cei care reuşesc să treacă ţara prin perioade grele şi să o ducă în direcţia bună”, mai spune premierul.

Congresul extraordinar al PNL are loc duminică, la Palatul Parlamentului şi este organizat după demisia lui Florin Cîţu din funcţia de preşedinte al PNL.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO