Eveniment

​După doi ani de pauză, târgul de turism va avea loc fizic între 24 şi 27 februarie la Romexpo: Agenţiile de turism pregătesc reduceri şi de 50% ale pachetelor de vacanţă

​După doi ani de pauză, târgul de turism va avea loc...

Autor: Miruna Diaconu

22.02.2022, 17:21 177
Târgul de turism din acest an se va organiza în format fizic între 24 şi 27 februarie la Romexpo, în Bucureşti. Agenţiile de turism care vor participa la târg au deja pregătite ofertele cu care au în plan să îi atragă pe turişti şi pregătesc reduceri de 50% a pachetelor de vacanţă.

Spre exemplu, agenţia de turism DerTour are pachete începând de la 299 Eur/persoană, pentru 7 nopţi, în regim all inclusive, cu zbor inclus, iar reprezentanţii turoperatorului sunt de părere că Turcia şi Egiptul vor fi cele mai solicitate destinaţii.

,,În sezonul 2022, probabil că o să asistăm la unele schimbări de locuri pe podium – considerând că Turcia va reveni ca preferinţa nr.1 în rândul clienţilor. Destinaţiile exotice vor cunoaşte o perioadă de consolidare, fără însă a schimba spectrul celor mai căutate ţări, Republica Dominicană, Maldive şi Dubai aflându-se în continuare printre preferinţele românilor. Ne aşteptăm la destinaţii precum Tunisia şi Spania să înregistreze creşteri anul acesta şi să se bucure de un comeback, în special pentru că în anii precedenţi fie au fost restricţionate, fie au existat puţine opţiuni de petrecere a timpului liber”, anunţă Cosmin Marinof, Managing Director al reţelei de agenţii de turism şi turoperare DERTOUR.

Pe lângă acestea, Tunisia, Spania şi Portugalia vor înregistra o cerere în creştere ca urmare a ridicării restricţiilor din aceste ţării, sunt de părere reprezentanţii agenţiei. DerTour vine la târg cu oferte pentru destinaţii precum Dubai, Ras Al Khaimah, Maderia, Maroc, Maldive, Seychelles, Sri Lanka, Mexic sau Punta Cana.

Hello Holidays, o altă agenţie care va fi prezentă în cadrul târgului de turism, pregăteşte reduceri de până la 50% ale pachetelor de vacanţă.

„Şi la început, şi la final de martie sejururile în Sharm el Sheikh au reducere de 100 de euro/cameră şi turul de oraş gratuit, iar cele în Hurghada, în martie şi aprilie. O altfel de vacanţă în Egipt, circuitul cu croazieră pe Nil, de opt zile, cu avionul, organizat în aprilie şi în mai, costă cu 50 de euro/persoană mai puţin. Toată luna martie, circuitul Pamukkale - Efes costă numai 99 de euro/persoană, în timp ce în aprilie circuitele la Cazanele Dunării, Cappadocia, Comorile Istanbulului, Macedonia, Maramureş, Bosnia – Albania sunt mai ieftine cu 15%”, se arată într-un comunicat al agenţiei.

În perioada târgului de turism, agenţia oferă pachete în studiouri din nordul Greciei şi insula Evia, pentru vacanţe din sezonul de vară, mai ieftine cu 50%, iar pentru pachetele care au inclus zbor charter către Zakynthos preţurile sunt reduse cu 20%. Agenţia va avea în cadrul târgului mai multe oferte pentru destinaţii precum România, Bulgaria, Grecia, Turcia sau Egipt.

 ​​

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO