Eveniment

După moţiune, începe ”curăţenia” în PSD: Să scăpăm de acei oameni care au stat în partid având numai şi numai interese proprii

După moţiune, începe ”curăţenia” în PSD: Să...

Autor: Loredana Ficiu

10.10.2019, 15:45 397

PSD trebuie să scape de acei oameni care au stat în partid având numai şi numai interese proprii, susţine deputatul Mihai Weber, preşedintele PSD Gorj. Acesta spune că au fost momente mai complicate ca acesta, dar din care PSD a ieşit mult mai puternic.

„Sigur că va fi o analiză în partid, pentru că este şi momentul în care trebuie să scăpăm de toţi acei oameni care au stat în partid având numai şi numai interese proprii sau alte şi alte direcţii, care nu au făcut, până la urmă, politica partidului. E firesc să eliminăm toate acele persoane duplicitare sau acei trădători şi s-a văzut că au fost câteva cazuri. Cel puţin un caz destul de şocant, ca un lider al organizaţiei de tineret să voteze împotriva propriului partid, un act de, nu aş putea să spun de trădare, cred că l-aş alinta pe domnul ex-preşedinte al TSD, un lucru care a şocat pe marea majoritate a membrilor de partid, dar mai ales au venit reacţii extrem de dure din partea tineretului social-democrat”, a declarat pentru MEDIAFAX deputatul Mihai Weber, preşedintele PSD Gorj.

Potrivit acestuia, au fost şi foarte multe persoane care, de-a lungul timpului, au fost sprijinite de PSD şi care atunci când partidul a avut nevoie de sprijinul lor au întors spatele partidului, „dar este singura modalitate în care electoratul din zonele din care provin fiecare dintre ei poate să vadă şi poate să taxeze în viitor”.

Weber susţine că succesul moţiunii nu l-a surprins: „Erau cele două scenarii posibile: să treacă sau să nu treacă. Deci ne aşteptam, nu ne-a luat prin surprindere acest lucru. Este un moment nu tocmai plăcut prin care trece partidul, dar nu este singurul, au fost momente şi mai complicate şi mai grele, dar din care am ieşit mult mai puternici şi mai uniţi. Plecăm de la guvernare chiar cu capul sus, neavând nimic de a ne reproşa, pentru că am făcut tot ceea ce a ţinut de noi, pentru a asigura bunăstare românilor”.

Moţiunea de cenzură la adresa Guvernului Dăncilă a fost adoptată, joi, în plenul reunit al Camerei Deputaţilor şi Senatului. Au fost 238 de voturi pentru şi cinci voturi împotrivă.

Înainte de votul moţiunii, Gabriel Petrea, deputat PSD şi lider al Organizaţiei de Tineret, a declarat pentru MEDIAFAX că va vota moţiunea de cenzură depusă de Opoziţie împotriva Guvernului Dăncilă. Gabriel Petrea este deputat de Bucureşti, preşedintele Tineretului Social Democrat şi a fost ministrul al Consultării publice şi dialogului social.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO