Eveniment

După ore la telefon cu Putin, Macron e la un pas să îşi ia ”block”: Kremlinul ameninţă Franţa cu întreruperea relaţiilor diplomatice, dar salută eforturile lui Macron

După ore la telefon cu Putin, Macron e la un pas să...

Autor: Mihai Draghici

06.04.2022, 20:01 12202

Administraţia Vladimir Putin a avertizat, miercuri seară, că decizia Franţei de a expulza zeci de diplomaţi ruşi riscă să conducă la întreruperea relaţiilor diplomatice, însă a salutat eforturile pentru pace ale preşedintelui Emmanuel Macron, criticând atitudinea Statelor Unite.

"Există riscul potenţial de întrerupere a relaţiilor diplomatice. Expulzarea diplomaţilor este o decizie care închide posibilităţile discuţiilor diplomatice", a declarat Dmitri Peskov, purtătorul de cuvânt al Preşedinţiei Rusiei, citat de postul de televiziune LCI şi de cotidianul Le Monde.

Oficialul de la Moscova a salutat însă eforturile diplomatice ale preşedintelui Franţei, Emmanuel Macron. "Eforturile preşedintelui Macron sunt foarte apreciate, apreciem dialogul permanent cu preşedintele Vladimir Putin. Există puţine ţări care îşi pot permite să facă acelaşi lucru. Preşedintele american, Joseph Biden, este puţin diferit, el a ales calea atacurilor personale, ceea ce limitează posibilităţile de dialog", a subliniat Dmitri Peskov.

Administraţia Emmanuel Macron a anunţat, luni seară, decizia de expulzare a "numeroşi" diplomaţi ruşi, într-o acţiune coordonată cu Germania şi cu alte naţiuni occidentale, pe fondul tensiunilor generate de invazia militară rusă în Ucraina. Oficiali guvernamentali de la Paris au declarat că Franţa expulează 35 de diplomaţi ruşi.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO