Eveniment

După pandemie, marile studiouri revin în forţă: Debut de 80 de milioane de dolari pentru Black Widow, alte 60 de milioane au venit de la Disney+

După pandemie, marile studiouri revin în forţă: Debut...

Autor: Dorin Oancea

11.07.2021, 19:28 200

Cea mai recentă producţie cinematografică Marvel, „Black Widow”, a devenit filmul cu cel mai bun box office din pandemie, cu 80 de milioane de dolari, detronând producţia Universal „F9”, care a adunat 70de milioane de dolari, relatează CNBC. 

Walt Disney a mai dezvăluit că a strâns peste 60 de milioane de dolari la nivel global din vânzările filmului prin Disney + Premier Access. Este pentru prima dată când compania oferă informaţii despre vânzările de filme prin serviciul său de streaming.

În plus, „Black Widow” a adunat 78 de milioane de dolari din vânzările internaţionale de bilete.

„Capitalul de marcă pe care Marvel îl aduce la masă este aproape de neegalat şi se reflectă în box-office-ul istoric pe care l-au generat filmele universului Marvel”, a declarat Paul Dergarabedian, analist media la Comscore. „Prin urmare, nu ar trebui să fie o surpriză faptul că „Black Widow” a prins cel mai bun debut”.

Analiştii de la box office au prezis că filmul ar putea aduna cel puţin 80 de milioane de dolari.

Black Widow este regizat de Cate Shortland, cu Scarlett Johansson în rolul principal, al Natashei Romanoff - Black Widow, alături de Florence Pugh, Rachel Weisz, Ray Winstone, William Hurt şi Olga Kurylenko.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO