Eveniment

După o pauză de doi ani în timpul pandemiei, Warren Buffett scoate la licitaţie pentru ultima dată un prânz privat la New York. În 2019, evenimentul privat a fost vândut pentru suma record de 4,6 milioane de dolari

După o pauză de doi ani în timpul pandemiei, Warren...

Autor: Ştefan Stan

26.04.2022, 20:27 172

După o pauză de doi ani în timpul pandemiei Covid-19, Warren Buffett va scoate la licitaţie pentru ultima dată un prânz privat la New York pentru a strânge fonduri pentru Fundaţia Glide din San Francisco, scrie WSJ. 

Licitaţia pentru acest eveniment unic, intitulat "Power of One", se va desfăşura în perioada 12-17 iunie pe eBay for Charity, o platformă prin care comunitatea eBay poate sprijini organizaţiile caritabile.

Licitaţia minimă porneşte de la 25.000 USD. Ofertanţii câştigători şi până la şapte dintre invitaţii lor vor lua masa la unul dintre restaurantele preferate ale lui Buffett, Smith & Wollensky din New York.

Concepută de soţia regretatului investitor legendar, Susie Buffett, licitaţia caritabilă a strâns 25.000 USD în anul 2000. La sugestia lui Buffett, licitaţia s-a mutat pe eBay în 2003, unde a strâns de atunci peste 34 de milioane de dolari, potrivit Glide Foundation, a cărei misiune este de a aborda problema sărăciei, a locuinţelor şi a persoanelor fără adăpost, precum şi de a promova justiţia rasială şi socială.

"Prietenia şi generozitatea lui Warren Buffett din ultimii 22 de ani au fost de nepreţuit în aprofundarea impactului Glide asupra sistemelor care conduc la sărăcie şi inegalitate", a declarat luni, într-un comunicat de presă, preşedintele şi directorul executiv al organizaţiei, Karen Hanrahan. "Moştenirea sa va avea un impact pozitiv de durată asupra Glide şi a clienţilor pe care îi deservim".

Din 2008, ofertele câştigătoare pentru un prânz cu Buffett au depăşit 1 milion de dolari. În 2019, evenimentul privat a fost vândut pentru suma record de 4,6 milioane de dolari lui Justin Yuchen Sun, fondatorul platformei blockchain TRON şi CEO al companiei de streaming peer-to-peer BitTorrent.

"Odată cu ultimul Power Lunch al lui Warren Buffett, anticipăm o altă licitaţie record, cu toate încasările susţinând Glide - o organizaţie care se aliniază cu misiunea şi valorile noastre prin împuternicirea oamenilor, promovarea egalităţii şi crearea de oportunităţi economice", a declarat directorul general al eBay, Jamie Iannone, într-un comunicat.     

 
 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO