Eveniment

După Polonia şi Ungaria, Slovacia suspendă temporar importurile de cereale din Ucraina, iar Bulgaria plănuieşte măsuri similare. Importul de cereale ucrainene la preţuri mici a dus la pierderi colosale pentru fermierii locali

După Polonia şi Ungaria, Slovacia suspendă temporar...

Autor: Andreea Tobias

17.04.2023, 17:10 237

Slovacia a suspendat temporar importurile de cereale din Ucraina, a declarat luni un purtător de cuvânt al guvernului pentru CNN.

Decizia a fost luată după ce Polonia şi Ungaria au interzis importurile de cereale şi alte produse alimentare din Ucraina.

"Un grup de lucru se va întâlni astăzi pentru a discuta acest subiect. Rezultatul întâlnirii va fi comunicat ulterior", a adăugat purtătorul de cuvânt.

Polonia şi Ungaria au decis interzicerea importurilor de cereale şi alte produse alimentare din Ucraina, pentru a-şi proteja agricultura, au anunţat sâmbătă guvernele celor două ţări, potrivit Reuters.

Când Rusia a invadat Ucraina, a blocat porturile şi rutele maritime folosite pentru exportul de cereale ucrainene către Africa şi Orientul Mijlociu. De teama unei foamete generalizate, Uniunea Europeană a ridicat taxele pe cerealele din Ucraina pentru a facilita distribuţia pe aceste pieţe globale.

De atunci, cerealele ucrainene au intrat în Polonia, dar o mare parte din ele au rămas în ţară, ceea ce a dus la scăderea preţului şi la pierderi financiare semnificative pentru fermierii polonezi.

După Polonia şi Ungaria, şi Bulgaria vrea să interzică importul de cereale ucrainene.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO