Eveniment

După Polonia şi Ungaria, Slovacia suspendă temporar importurile de cereale din Ucraina, iar Bulgaria plănuieşte măsuri similare. Importul de cereale ucrainene la preţuri mici a dus la pierderi colosale pentru fermierii locali

După Polonia şi Ungaria, Slovacia suspendă temporar...

Autor: Andreea Tobias

17.04.2023, 17:10 239

Slovacia a suspendat temporar importurile de cereale din Ucraina, a declarat luni un purtător de cuvânt al guvernului pentru CNN.

Decizia a fost luată după ce Polonia şi Ungaria au interzis importurile de cereale şi alte produse alimentare din Ucraina.

"Un grup de lucru se va întâlni astăzi pentru a discuta acest subiect. Rezultatul întâlnirii va fi comunicat ulterior", a adăugat purtătorul de cuvânt.

Polonia şi Ungaria au decis interzicerea importurilor de cereale şi alte produse alimentare din Ucraina, pentru a-şi proteja agricultura, au anunţat sâmbătă guvernele celor două ţări, potrivit Reuters.

Când Rusia a invadat Ucraina, a blocat porturile şi rutele maritime folosite pentru exportul de cereale ucrainene către Africa şi Orientul Mijlociu. De teama unei foamete generalizate, Uniunea Europeană a ridicat taxele pe cerealele din Ucraina pentru a facilita distribuţia pe aceste pieţe globale.

De atunci, cerealele ucrainene au intrat în Polonia, dar o mare parte din ele au rămas în ţară, ceea ce a dus la scăderea preţului şi la pierderi financiare semnificative pentru fermierii polonezi.

După Polonia şi Ungaria, şi Bulgaria vrea să interzică importul de cereale ucrainene.