Eveniment

După ce s-a plâns că mai are 100.000 de dolari în cont, Sam Bankman-Fried, fondatorul falimentarului FTX, al doilea cel mai mare exchange de cryptomonede din lume, a plătit o cauţiune de 250 de mil. de dolari pentru a ieşi din închisoare în urma fraudei ”de proporţii epice”

După ce s-a plâns că mai are 100.000 de dolari în...

Autor: Ştefan Stan

23.12.2022, 08:49 17204

Sam Bankman-Fried a fost eliberat joi în baza unei cauţiuni de 250 de milioane de dolari, în timp ce aşteaptă procesul privind prăbuşirea FTX, pe care un procuror american a calificat-o drept o "fraudă de proporţii epice".

Procurorii federali din Manhattan l-au acuzat pe fondatorul FTX că a furat miliarde de dolari din fondurile clienţilor pentru a acoperi pierderile de la fondul său de acoperire, Alameda Research.

Bankman-Fried nu a fost rugat să pledeze joi. El a recunoscut anterior eşecuri în gestionarea riscurilor la FTX, dar a declarat că nu crede că are răspundere penală. Avocatul apărării sale, Mark Cohen, a refuzat să comenteze după audierea de la tribunalul federal din Manhattan.

 
 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO