Eveniment

După ce a scăpat de nenumărate anchete controversate, Silvio Berlusconi, în vârstă de 85 de ani, s-a căsătorit în weekend cu iubita sa de 32 de ani, într-o ceremonie care a costat 400.000 de euro. Rochia miresei ar fi costat 20.000 de euro

După ce a scăpat de nenumărate anchete controversate,...
21.03.2022, 20:07 2067

Fostul premier italian Silvio Berlusconi a radiat de bucurie în timp ce a sărbătorit în weekend o "nuntă simbolică" cu iubita sa, o deputată în vârstă de 32 de ani, care se estimează că a costat cel puţin 400.000 de euro, potrivit Daily Mail. 

În vârstă de 85 de ani s-a bucurat de un fastuos "festival al iubirii" cu Marta Fascina, deputată în partidul său Forza Italia, la o proprietate istorică numită Villa Gernetto din oraşul Lesmo, la nord de Milano.

Aceasta reprezintă cea mai recentă declaraţie de dragoste dintre Berlusconi şi Marta, care se întâlnesc de la începutul anului 2020, după ce ea i-a câştigat afecţiunea trimiţându-i o serie de scrisori care l-au fermecat atât de mult încât acesta a renunţat la prietena sa de lungă durată după 12 ani.

Fanii au avut ocazia să vadă evenimentul online, deoarece prietenii şi familia au oferit o privire din culisele nunţii fastuoase pe Instagram.


Este posibil ca evenimentul să fi semănat foarte mult cu o nuntă, dar cuplul nu s-a căsătorit oficial din cauza unei dispute legate de moştenire între familiile lor.

Se crede că cei cinci copii adulţi ai lui Berlusconi au fost indignaţi de intenţia tatălui lor de a se căsători cu Marta, ceea ce i-ar fi dat dreptul la averea de peste 5 miliarde de lire sterline a bărbatului de 85 de ani.

Potrivit presei italiene, Marta a fost "ofensată şi foarte supărată că nu a avut parte de o nuntă ca lumea".

În ciuda faptului că nu a fost o ceremonie oficială, Marta a arătat ca o mireasă înroşită, purtând o rochie albă Antonio Riva, lungă de 3,5 metri, realizată din dantelă franţuzească, cu o trenă lungă de 3,5 metri, şi şi-a aranjat părul lung şi blond într-un coc înalt pentru această ocazie.

Planificatorul de nunţi de lux Illy Goodall a estimat că rochia ar fi putut costa cuplul până la 16.000 de lire sterline (20.000 de euro). Între timp, Silvio a optat pentru un costum Armani albastru elegant.

Mai târziu, oaspeţii au fost invitaţi să se alăture cuplului la prânz, pregătit de restaurantul Da Vittorio, savurând viţel mondeghili cu lămâie, gnocchi de ricotta şi cartofi cu şofran şi paccheri "alla Vittorio", precum şi felii de vită în vin roşu cu cartofi negri şi cremă de morcovi cu aromă de scorţişoară. 

În ianuarie 2011, Berlusconi a fost pus sub urmărire penală pentru că ar fi întreţinut relaţii sexuale cu o persoană minoră şi pentru abuz de putere în legătură cu eliberarea acesteia din detenţie. Avocaţii lui Berlusconi au negat rapid acuzaţiile, considerându-le "absurde şi lipsite de temei" şi au calificat această anchetă drept "o ingerinţă gravă în viaţa privată a prim-ministrului, fără precedent în istoria judiciară a ţării".

La 24 iunie 2013, Berlusconi a fost găsit vinovat de faptul că a plătit pentru a întreţine relaţii sexuale cu minori şi că a abuzat de funcţia sa, fiind condamnat de Tribunalul de Primă Instanţă la şapte ani de închisoare, cu un an mai mult decât solicitase acuzarea, şi i s-a interzis pe viaţă accesul la o funcţie publică.

În ianuarie 2014, Berlusconi a depus un recurs împotriva sentinţei, solicitând achitarea completă a acesteia. Procesul de recurs a început la 20 iunie. La 18 iulie 2014, Curtea de Apel italiană a anunţat că recursul a avut succes, iar condamnările împotriva lui Berlusconi au fost anulate. Potrivit rezumatului publicat de instanţă al hotărârii, Berlusconi a fost achitat de acuzaţiile de şantaj (abuz de putere) deoarece "fapta nu există" şi de acuzaţia de prostituţie infantilă deoarece "fapta nu este o infracţiune".În martie 2015, achitarea lui Silvio Berlusconi a fost confirmată de instanţa supremă.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO