Eveniment

După testele Covid-19 efectuate în centrele drive-in, urmează testarea la domiciliu. Un centru medical din Bucureşti, cu afaceri de peste 5 mil. lei, trimite echipe medicale acasă la pacienţi

După testele Covid-19 efectuate în centrele drive-in,...

Autor: Alexandra Matei

21.12.2020, 16:55 866

♦Probele recoltate la domiciliul pacientului sunt trimise în maxim trei ore la un laborator specializat, iar rezultatul îi va fi trimis în 24-48 de ore respectivului pacient prin e-mail. ♦Preţul pentru aceste teste porneşte de la 130 de lei (teste rapide) şi poate ajunge până la 370 de lei (test PCR), la fel ca în cazul celor efectuate la clinică sau la centrele drive-in, la care se adaugă o taxă de 50 de lei pentru deplasarea echipei la domiciliul pacientului.

Depistarea noului virus Covid-19 se poate face acum la domiciliu, mişcare care a venit imediat după deschiderea mai multor centre de testare de tipul drive-in, în parcările unor centre comerciale din Bucureşti. Centrul Medical Dr. Furtună Dan din Bucureşti, business din domeniul medical prezent pe piaţă de zece ani, cu afaceri de 5 mil. lei în 2019 a început să ofere şi varianta testelor la domiciliu.

„O echipă de medici vine la domiciliul pacientului, acesta este anunţat că echipa a ajuns, iese în pragul uşii, fie că locuieşte la casă sau la apartament. Se recoltează exudat nazal şi faringian, se introduce în eprubete, se etichetează şi merg către laborator”, a declarat Bogdan Ioan Furtună.

Acest tip de teste, mai spune el, au fost introduse recent, primele teste rapide fiind cele de tipul drive-in, pe care centrul medical le efectuează în două locaţii din Bucureşti, în parcările magazinelor Metro din Militari şi Băneasa.

Totodată, medicul susţine că numărul pacienţilor care au optat pentru aceste teste este similar cu cel al pacienţilor care au optat pentru testele făcute fie la drive-in, în cele două centre, fie la clinică.

După plecarea echipei medicale, probele recoltate sunt trimise, în termen de 3 ore, către un laborator specializat, acreditat de Ministerul Sănătăţii, pentru prelucrare, rezultatul transmis de laborator, în termen de 24-48 de ore, urmând să ajungă la pacient prin email, în limba română şi engleză. În cazul în care el este pozitiv, acesta va fi transmis şi către Direcţia de Sănătate Publică Bucureşti.

„Procedura este sigură atât pentru vecini, cât şi pentru personalul medical, echipat corespunzător. Nu cred că este un pericol faptul că pacientul iese în pragul uşii, cred că acel om oricum iese în aceeaşi măsură din casă pentru a duce gunoiul, spre exemplu. Pentru a se infecta, este nevoie ca oamenii să aibă contact direct”, mai adaugă Dr. Furtună.

Testele efectuate la domiciliul pacientului au acelaşi preţ ca cele efectuate la clinică sau în centrele drive-in, ele pornind de la 130 de lei (teste rapide) şi ajungând până la 370 de lei (test PCR), preţ la care se adaugă o taxă de drum de 50 de lei.

Centrul medical Dr. Furtună Dan, companie ce oferă atât servicii medicale cu plată, cât şi servicii decontabile în sistem CAS, a pornit ca un centru de medicină de familie în 2011, iar în august 2016 au fost puse bazele unei noi clinici. În prezent, businessul medical funcţionează cu un număr de 46 de angajaţi, cu 5% mai mulţi faţă de anul precedent, având afaceri de peste 5 miliona de lei în 2019, în creştere cu 15% faţă de 2018.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO