Eveniment

Duţă: Medicii care preiau pacienţii celor care refuză să semneze contracte vor fi plătiţi pentru servicii

Duţă: Medicii care preiau pacienţii celor care refuză să semneze contracte vor fi plătiţi pentru servicii

Lucian Duţă, preşedintele Casei Naţionale de Asigurări Sociale de Sănătate

Autor: Elvira Gheorghita - Mediafax

06.06.2011, 23:31 262

Medicii de familie care preiau pacienţii doctorilor care refuzăsă semneze contractele vor fi plătiţi pentru serviciile prestate,aşa cum prevede legislaţia, a declarat preşedintele Casei Naţionalede Asigurări Sociale de Sănătate Lucian Duţă.

"Noi aşteptăm medicii de familie să vină să semneze, cei careîntr-adevăr înţeleg, pentru că - încă o dată vă spun - există unpotenţial de creştere la 50% - 60% la unii medici în actualelecondiţii ale acestei norme. Medicii care vor prelua pacienţiidoctorilor care refuză să semneze contractele vor fi plătiţi perserviciu şi vor prescrie reţete şi trimiteri", a susţinutpreşedintele CNAS. Potrivit lui Lucian Duţă, medicul va fi plătitaşa cum prevăd normele contractului-cadru, adică per serviciu. "Cualte cuvinte, va face mai multe servicii şi i se vor plăti bani.Este legal şi putem să facem lucrul acesta.

Ce vreau eu să vă spun este că mie, la ora aceasta, mi se pareabsolut imoral ca noi să cedăm la şantajul, atenţie!, nu almedicilor de familie, ci al celor de care sunt reprezentaţi", aadăugat preşedintele CNAS. Lucian Duţă a apreciat că lideriiorganizaţiilor medicilor de familie se raportează la veniturile lorcând spun că "unii iau mai puţini bani".

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO