Eveniment

Echipa militară se retrage de la Spitalul de Urgenţă Deva. MApN: Conducerea a fost preluată de medicii civili

Echipa militară se retrage de la Spitalul de Urgenţă...

Autor: Otilia Serescu

07.05.2020, 15:12 137

Echipa militară a Spitalului Judeţean de Urgenţă Deva a predat, joi, conducerea unităţii sanitare unei echipe manageriale civile, transmite, joi, Ministerul Apărării Naţionale (MApN).

„În perioada deţinerii conducerii militare, echipa condusă de locotenent - colonelul medic Constantin Marinel Vlase a organizat activitatea medicală prin comasarea anumitor secţii şi regruparea acestora pe anumite paliere pentru eficientizarea circuitelor epidemiologice şi a fluxului de pacienţi”, anunţă MApN.

De asemenea, arată sursa citată, au fost constituite stocuri de materiale sanitare şi echipamente individuale de protecţie, iar activitatea de distribuţie a bunurilor materiale s-a executat eşalonat către secţiile spitalului. Totodată, au fost reconfigurate spaţiile de depozitare a acestora pe categorii de bunuri şi a fost efectuată instruirea personalului pe linia echipării/dezechipării echipamentelor de protecţie individuală.

„La preluarea conducerii unităţii medicale, în data de 8 aprilie, echipa managerială a dispus dezinfecţia terminală în spaţiile interioare şi exterioare ale spitalului şi configurarea circuitelor funcţionale. În urma adoptării acestor măsuri, spitalul a devenit operaţional, în data de 13 aprilie, şi a avut capacitatea de a gestiona toate solicitările de internare a pacienţilor confirmaţi SARS COV 2”, precizează oficialii ministerului.

De asemenea, anunţă MApN, de la data ieşirii spitalului din carantină şi reluarea activităţii medicale specifice, nu au mai fost înregistrate cazuri de infectare în rândul personalului medical, iar începând cu data de 1 mai, numărul pacienţilor vindecaţi şi externaţi a depăşit constant numărul celor internaţi.

Ministrul Sănătăţii, Nelu Tătaru, a decis, în 8 aprilie, ca managementul civil să fie înlocuit cu unul militar la Spitalul din Deva.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO