Eveniment

Economia a crescut cu 0,1% în T4 faţă de trimestrul precedent. Analiştii estimau scădere

Economia a crescut cu 0,1% în T4  faţă de trimestrul precedent. Analiştii estimau scădere

Autor: Radu Racu

15.02.2011, 10:00 30

Economia României a crescut în ultimele trei luni ale anului2010 faţă de trimestrul precedent cu 0,1%, însă a înregistrat oscădere de 0,6% pe seria brută şi de 0,5% pe seria ajustatăsezonier faţă de aceeaşi perioadă a anului 2009, conform datelorpreliminare publicate marti de Institutul Naţional deStatistică.

In anul 2010, comparativ cu anul 2009, Produsul intern brut(serie brută) s-a redus cu 1,2%, precizează INS. Prognoza oficialăpentru anul 2010 indica o scădere economică de 1,9%.

Preşedintele României Traian Băsescu a anunţat surprinzător căRomânia nu va mai avea o creştere negativă în trimestrul IV alanului trecut, contrazicând previziunile celor mai mulţi analişti.

"Au început deja să apară câteva semne pozitive împotrivatuturor estimărilor. România nu va mai avea o creştere negativă întrimestrul IV al anului trecut şi vor ieşi calculele săptămânileurmătoare. S-ar putea ca din primul semestru al acestui an săîncepem creşterile pozitive", a spus preşedintele într-un interviupublicat ieri de România Liberă.

Majoritatea analiştilor anticipau că în ultimul trimestru alanului s-a înregistrat o scădere a PIB atât faţă de al treileatrimestru, cât şi an la an.

AFACERI DE LA ZERO
Principalele valute BNR - ieri, 13:15
Azi:
Diferență:
Ieri:
Azi:
Diferență:
Ieri:
Azi:
Diferență:
Ieri:
Azi:
Diferență:
Ieri: