Eveniment

Economia a crescut în trimestrul al treilea mult sub aşteptările analiştilor şi pune sub semnul întrebării creşterea de 7% din 2021. PIB-ul României a crescut cu 7,2% în T3/2021 faţă de acelaşi trimestru din 2020, când economia scădea cu 5,6%

Ionuţ Dumtru, Raiffeisen Bank: Datele arată o imagine deteriorată a economiei. În esenţă, dacă excludem agricultura, conform estimărilor noastre probabil că PIB a scăzut în T3, faţă de T2.

Autor: Răzvan Botea

17.11.2021, 00:07 628

Economia României a crescut cu 7,2% în T3/2021, prin comparaţie cu aceeaşi perioadă a anului precedent, o evoluţie care este sub aşteptările analiştilor economici. Astfel, creşterea economică reală de 7% sau peste, prognozată de analişti şi pe care este construit în acest moment bugetul de stat, este pusă sub semnul întrebării.

„Evoluţia este mult sub aşteptări. Arată o imagine deteriorată a economiei.  În esenţă, dacă excludem agricultura, conform estimărilor noastre probabil că PIB a scăzut în T3, faţă de T2. Industria şi construcţiile merg prost, au scăderi. Industria în principal din cauza blocajelor lanţurilor de aprovizionare din industria auto”, comen­tează datele Ionuţ Dumitru, economistul-şef al Raiffeisen Bank România.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO