Eveniment

Economii de pandemie: românii au lăsat în restaurante şi cafenele între 0,5 şi 1% din venitul mediu lunar de când a început pandemia. Înainte, ponderea era de peste 2%. În 2020, piaţa de restaurante a scăzut la jumătate sau chiar mai puţin faţă de nivelul de 3 miliarde de euro atins în 2019

Economii de pandemie: românii au lăsat în restaurante...

Autor: Alina-Elena Vasiliu

02.02.2021, 17:00 288

Cheltuielile alocate pentru hoteluri, restaurante şi cafenele în 2020 au ajuns la un minim de 0,5% din venitul mediu lunar pe o gospodărie, potrivit datelor de la Institutul Naţional de Statistică, într-un an în care pandemia a pus lacătul pe uşa businessurilor din HoReCa.

În trimestrul al treilea din 2020, în condiţiile în care, pentru o perioadă, măsurile se mai relaxaseră, iar România ieşise din starea de urgenţă, ponderea cheltuielilor cu restaurantele şi cafenelele ajunsese la 1% din venitul mediu lunar pe o gospodărie, de 5.302 lei.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO