Eveniment

Economiştii, despre fondul suveran al României: Este un nou FPS, un nou APAPS, numai fond suveran nu! „Un fond al statului, dar «independent» este una dintre cele mai mari contradicţii. Cine îşi asumă responsabilitatea pentru rezultatele lui?“

Cristian Pârvan, secretar general al Asociaţiei Oamenilor de Afaceri din România

Cristian Pârvan, secretar general al Asociaţiei Oamenilor de Afaceri din România

Autor: Iulian Anghel

01.09.2017, 00:06 674

„Nu am înţeles care este diferenţa între acest fond suveran de dezvoltare şi APAPS (Autoritatea de Administrare a Activelor Statului – n.red.)“, comentează laconic economistul Dragoş Cabat nou anunţatul fond suveran de investiţii al României, care va reuni 27 de companii cu active de 10 miliarde de euro.

„Este un nou FPS (Fondul Proprietăţii de Stat – n.red.)“, susţine, la rândul său, Cristian Pârvan, secretatul general al Asociaţiei Oamenilor de Afaceri din România (AOAR), iar economistul Aurelian Dochia afirmă: „Este multă confuzie la mijloc, legată chiar de aşteptările de la acest fond şi de modalităţile prin care ele ar urma să fie îndeplinite“.

Ministerul Finanţelor Publice (MFP) a lansat, miercuri, în dezbatere proiectul de lege pentru Fondul Suveran de Dezvoltare şi Investiţii (FSDI). În portofoliul FSDI sunt 27 de companii profitabile la care statul este acţionar, printre care Nuclearelectrica, OMV Petrom, Oil Terminal sau Telekom România.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO