Eveniment

Edenred deschide o filială în Republica Moldova

Edenred deschide o filială în Republica Moldova

Autor: Simona Tatu

20.12.2017, 17:22 278

Emitentului de tichete de masă Edenred urmează să deschidă o filială în Republica Moldova, ca urmare a promulgării legii tichetelor de masă, care va permite companiilor să acorde astfel de tichete angajaţilor. În prezent, în Republica Moldova există peste 1,2 milioane de salariaţi.

“Acest avantaj fiscal va încuraja angajatorii să ofere un stimulent atractiv pentru motivarea salariaţilor, la fel cum se întâmplă în prezent în companiile din peste 40 de ţări. În România, tichetele de masă au fost emise începând cu anul 1999, ajungând astăzi să fie unul dintre cele mai populare beneficii extrasalariale, esenţiale pentru angajaţi şi companii”, a spus Dana Sîntejudean, Director General Edenred România & Moldova.

Companiile şi instituţiile publice din Moldova vor putea acorda salariaţilor tichete de masă cu o valoare maximă de 45 de lei moldoveneşti (aproximativ 2,1 euro) pentru fiecare zi lucrătoare.

Astfel, valoarea totală a tichetelor de cumpărare va fi de aproximativ 44 de euro, ceea ce înseamnă un adaos semnificativ la puterea de cumpărare a salariaţilor moldoveni, respectiv un plus până la 20% din salariu mediu de 200 de euro.

În România, Edenred deserveşte peste 35.000 de companii-client şi 1,5 milioane de utilizatori pentru tichete şi carduri de masă Ticket Restaurant, tichete şi carduri cadou, tichete de creşă, vouchere de vacanţă, tichete sociale, precum şi carduri preplătite pentru cheltuieli de afaceri.

Grupul Edenred activează în 42 de ţări, având aproape 8.000 de angajaţi. În 2016, volumul tranzacţiilor asigurate de Edenred s-a ridicat la aproape 20 miliarde euro, din care 70% au fost derulate prin card, dispozitive mobile sau online.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO