Eveniment

Educaţia primeşte 3,6 mld. euro prin PNRR. Kelemen Hunor: Punem accent pe reducerea abandonului şcolar, educaţie timpurie şi la finalul acestor investiţii vom creşte cu cel puţin 10% numărul elevilor înmatriculaţi în liceele agricole

Educaţia primeşte 3,6 mld. euro prin PNRR. Kelemen...

Autor: Ramona Cornea

02.06.2021, 17:15 96

Sistemul de educaţie din România primeşte fonduri în valoare de 3,6 mld. euro prin Planul Naţional de Redresare şi Rezilenţă (PNRR) pentru educaţia timpurie, reducerea abandonului şcolar, dezvoltarea învăţământului dual, digitalizare, printre altele.

”Punem accent pe reducerea abandonului şcolar, educaţie timpurie şi la finalul acestor investiţii vom creşte cu cel puţin 10% numărul elevilor înmatriculaţi în liceele agricole, vor fi create 20.000 de locuri de recreere şi lectură în şcoli, 20.000 de locuri în campusuri, 140 de creşe şi 10 centre de învăţământ dual”, a spus vicepremierul Kelemen Hunor.

Ministrul Investiţiilor şi Proiectelor Europene, Cristian Ghinea, a spus că vor fi alocate 78 de milioane de euro opentru programe accesibile de alfabetizare digitală pentru elevii cu dizabilităţi, pentru elevii spitalizaţi. Pentru această componentă, rezultatul aşteptat este d  67.000 de resurse educaţionale digitale pentru diferitele tipuri de utilizatori, iar perioada de implementare este septembrie 2022 – decembrie 2025. Pentru reducerea abandonului şcolar vor fi alocate 500 mil. euro, respectiv granturi pentru 1.750 de şcoli.

”Pe partea de educaţie, unde avem 3,6 mld. euro, ne-am uitat şi la această parte de a nu rămâne în urmă, de a nu avea părţi din România care să fie uitate şi am dat exemplul de şcoală online pentru elevii cu dizabilităţi şi elevii spitalizaţi. După această criză, trebuie să avem în sistemul de educaţie capacitate  de a educa aceşti copii. Pentru reducerea riscului de abandon şcolar se vor da 500 mil. euro şi vor fi 320.000 de copii beneficiari ai acestor granturi”, a spus Ghinea.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO