Eveniment

Efectele bombardamentelor ruseşti: Moldova se confruntă cu întreruperi masive de energie electrică

Efectele bombardamentelor ruseşti: Moldova se confruntă...

Autor: Dorin Oancea

23.11.2022, 15:12 35

Ca urmare a bombardamentului Rusiei împotriva sistemului energetic ucrainean din ultima oră, Republica Moldova se confruntă cu  întreruperi masive de energie electrică în toată ţara.

„Dragi cetăţeni, azi avem repetarea situaţie din 15 Noiembrie. Urmare a bombardamentului Rusiei împotriva sistemului energetic ucrainean din ultima oră, avem întreruperi masive de energie electrică în toată ţara. Moldelectrica lucrează pentru restabilirea conectării la energia electrică. Voi reveni cu informaţii suplimentare în cel mai scurt timp”, a scris pe Telegram viceprim-ministrul Andrei Spînu.

Pe 15 noiembrie, una dintre liniile de alimentare cu electricitate s-a deconectat automat în urma bombardamentelor armatei ruse în mai multe zone din Ucraina.

Miercuri, armata rusă abombardat capitala Ucrainei, Kiev, şi oraşul Lviv, situat în vestul ţării, în contextul intensificării atacurilor asupra infrastructurii. Cel puţin patru explozii puternice au avut loc în zone din capitala Ucrainei, conform unor surse citate de cotidianul Le Monde. Primarul oraşului, Vitali Klitciko, a declarat că a fost atacat "un obiectiv de infrastructură" şi le-a cerut cetăţenilor să rămână în case ori în adăposturile antibombardament.

Rusia a intensificat, în ultimele săptămâni, bombardamentele asupra infrastructurii esenţiale din Ucraina. Ministerul Apărării de la Moscova susţine că atacurile vizează doar infrastructura utilizată de industria militară ucraineană.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO