Eveniment

Efectele pandemiei pe piaţa programelor de educaţie managerială din România. Şcolile de business transformă această situaţie de criză generată de pandemie într-o oportunitate de învăţare

Efectele pandemiei pe piaţa programelor de educaţie...

Autor: Alexandra Cepăreanu

24.07.2020, 20:45 363

 Studenţii sunt pregătiţi în cadrul programelor de business să conducă o afacere pe timp de criză ♦ Anul acesta, ne aşteptăm la o scădere a studenţilor susţinuţi financiar de companie şi la o creştere a autofinanţării programelor de MBA/EMBA, ca urmare a crizei.

Şcolile de business din România încearcă să transforme criza generată de pandemia de COVID-19 „într-o oportunitate“, deoarece acest context reprezintă un exemplu din care studenţii care urmează programe de tip MBA sau Executive MBA (EMBA) pot învăţa cum să gestioneze cât mai bine o afacere într-o astfel de situaţie, consideră reprezentanţi ai şcolilor de business de pe plan naţional.

„La cursuri introducem elemente legate de coronavirus alături de alte evenimente de tip «black swans» care au avut un impact negativ pe piaţa economică la nivel global. De altfel, studenţii sunt pregătiţi în cadrul programelor de business să conducă o afacere pe timp de criză, să înţeleagă toate mecanismele din spatele unui business, care sunt efectele prezente şi imediate generat de criză, implicaţiile bugetare, şi, nu în ultimul rând, să transforme dificultăţile în oportu­nităţi, având ca scop inovarea businessului“, a spus Roxana Ioniţă, director în cadrul şcolii de business Tiffin Executive MBA.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO