Eveniment

Efectele războiului: Georgia anunţă că va aplica urgent pentru aderarea la Uniunea Europeană

Efectele războiului: Georgia anunţă că va aplica...

Autor: Alexandru Gologan

03.03.2022, 07:16 59

Reprezentanţii partidului de guvernământ din Georgia au anunţat miercuri că vor prezenta „imediat” o cerere de aderare la Uniunea Europeană.

Irakli Kobakhidze, preşedintele partidului de guvernământ Visul Georgian, a îndemnat UE în timpul unei conferinţe de presă „să examineze cererea noastră în mod urgent şi să ia decizia de a acorda Georgiei statutul de candidat la aderarea la UE”.

Se aşteaptă ca Georgia să înainteze cererea joi. Ţara caucaziană plănuise iniţial să aplice în 2014, dar şi-a inversat poziţia pe fondul presiunilor venite din partea opoziţiei ruse, relatează Deutsche Welle.

Kobakhidze, marţi, a declarat că Georgia nu va depune o astfel de cerere de aderare la UE până în 2024, adăugând că „o iniţiativă pripită ar putea fi contraproductivă”.

După invazia rusă a Ucrainei, guvernul de la Kiev beneficiază de sprijinul Georgiei, dar ţara refuză să se alăture UE, SUA şi altor naţiuni pentru a impune sancţiuni economice Rusiei.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO