agrobusiness

Efectivul de porcine a scăzut cu 30% în zece ani. „Cine să mai ţină porci? Tinerii din mediul rural merg la final de săptămână în Kaufland“

19 mar 2018 Autor: Roana Rotaru

Efectivul de porcine al României a scăzut cu aproape o treime în ultimii zece ani, de la 6,2 mi­lioane capete în 2008 la 4,4 milioane capete anul trecut, deoarece românii din mediul rural nu mai cresc porci, potrivit specialiştilor din piaţă.

„A scăzut efectivul de porci din rândul populaţiei, nu din fermele comerciale. Nu mai cresc oamenii porci. Cei care creşteau au început să îmbătrânească. Cine să mai ţină porci? Tinerii din mediul rural merg la final de săptămână în Kaufland, Profi, Lidl. Retailerii s-au extins şi în localităţile mici”, a declarat pentru ZF Ioan Ladoşi, preşedintele Asociaţiei Producătorilor de Carne de Porc din România (APCPR).

Continuarea pe ZFCorporate

ZF Corporate este serviciul de business intelligence al Ziarului Financiar. Pentru a putea avea acces la informatii trebuie să vă abonaţi la ZF Corporate sau la unul din cele 12 fluxuri ale sale, profilate pe sectoare de activitate (Bănci, Retail, Agricultură, Energie şi altele) - vezi prezentarea video a ZFCorporate. Detalii de abonare la ZF Corporate: Alexandru Matei (tel. fix: 0318.256.286) sau trimiteţi un email cu datele dumneavoastră de contact prin care solicitaţi informaţii şi abonare la adresa alexandru.matei@zf.ro. Veţi fi contactat în maximum o oră.

Articol publicat în ediţia tipărită a Ziarului Financiar din data de 19.03.2018

 
Cuvinte cheie:
agrobusiness
, porcine
, mediul rural
Vizualizari:
Printeaza
zf.ro
Abonează-te la Închide