Eveniment

Efectul pestei porcine: masa de Crăciun din 2021 va fi gătită cu porc din import. Ioan Ladoşi, preşedintele Asociaţiei Producătorilor de Carne de Porc: Este cea mai neagră perioadă pentru carnea de porc din ultimii 20 de ani

Ioan Ladoşi, preşedinte al Asociaţiei Producătorilor de Carne de Porc din România

În contextul actual, cu criză politică şi sanitară, noi, cu criza pestei porcine, trebuie să ne aşteptăm rândul să primim ajutor. Însă realitatea este că riscul este extrem de ridicat şi e posibil să dispară nu doar porcul din fermele comerciale, ci şi din gospodăriile populaţiei.

Ioan Ladoşi, preşedinte al Asociaţiei Producătorilor de Carne de Porc din România În contextul actual, cu criză politică şi sanitară, noi, cu criza pestei porcine, trebuie să ne aşteptăm rândul să primim ajutor. Însă realitatea este că riscul este extrem de ridicat şi e posibil să dispară nu doar porcul din fermele comerciale, ci şi din gospodăriile populaţiei.

Autor: Florentina Niţu

21.11.2021, 09:46 317

Tradiţionalul porc de pe masa de Crăciun nu va avea în acest an pe el eticheta „made in Ro“, din cauza evoluţiei pestei porcine africane. De regulă, în România se taie în luna decembrie circa 1 milion de porci, atât în ferme comerciale, cât şi în gospodării,  dar estimările pentru acest an indică o scădere a sacrificărilor. În prezent sunt active 585 de focare de pestă, care afectează aproape 400.000 de porci.

„Dacă ai rude la ţară care cresc porci în gospodărie, te poţi baza pe ele. Altfel, situaţia din fermele comerciale e sumbră. În ultimele două luni au dispărut multe ferme mari şi, mai ales, ferme de reproducţie. Au căzut ferme care produceau porci pentru Crăciun. Din datele de săptămâna trecută, suntem la cel mai jos nivel cu tăierile de porci din România, iar importurile cresc. Nu ştiu până unde putem merge, însă e cea mai neagră perioadă pentru carnea de porc, cel puţin din ultimii 20 de ani“, spune Ioan Ladoşi, preşedinte al Asociaţiei Producătorilor de Carne de Porc din România (APCPR).

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO