Eveniment

​Ei sunt antreprenorii care au construit bazinul unde a pornit David Popovici: Cătălin şi Iulia Becheru au înfiinţat Clubul Sportiv Navi, unde David Popovici s-a întâlnit cu antrenorul său

Autor: Miruna Diaconu

28.06.2022, 18:04 2722
Cătălin şi Iulia Becheru sunt cofondatorii Clubului Sportiv Navi, club la care David Popovici l-a întâlnit pe Adrian Rădulescu, actualul său antrenor. Clubul sportiv a fost înfiinţat în urmă cu 15 ani, iar printre primii antrenori care au lucrat la acest club s-a numărat şi Adrian Rădulescu.

„Adrian Rădulescu este un băiat extraordinar de bine pregătit şi iată că se văd rezultatele. El şi David s-au întâlnit la bazinul Miramar, în Pantelimon, în cadrul clubului Navi, Adrian Rădulescu fiind unul dintre membrii fondatori ai clubului Navi. La 9 ani, când a venit David la bazinul de înot, acolo s-a întâlnit cu Adrian Rădulescu, de acolo a început frumoasa lor poveste“, spune pentru ZF Cătălin Becheru, cofondator al Clubului Navi.

Pentru a putea fi sprijinit de stat şi a participa la diverse campionate, David Popovici a fost nevoit să se înscrie în cadrul unui club sportiv parte din Federaţia Română de Nataţie, pentru a se putea legitima ca sportiv.

Însă, spune Cătălin Becheru, în perioada sărbătorilor legale, când bazinele de înot publice erau închise, David Popovici se antrena şi la Navi. Cu toate că David Popovici este parte din Clubul Sportiv Dinamo, Cătălin Becheru spune că Navi rămâne alături de el în continuare, cel puţin moral.

„Fondator şi antrenor Navi (Aqua Team), Cătălin Becheru mai este şi vicepreşedinte al Asociaţiei Municipale de Nataţie, membru al Colegiului Central al Antrenorilor din cadrul Federaţiei Române de Nataţie şi Pentatlon Modern şi, din 2015 până în prezent, este desemnat de către FRNPM şi Comitetul Olimpic Sportiv Român antrenor al Lotului Olimpic de Juniori. Ştie foarte bine ce înseamnă să fii sportiv de performanţă şi îşi aminteşte cu drag de perioada în care a făcut parte din Lotul Naţional de Polo al României. Acum toată energia lui merge pentru a-i susţine pe copiii cu potenţial în drumul lor către înalta performanţă în nataţie”, se arată pe site-ul clubului sportiv.

Navi a fost fondat de către Cătălin Becheru alături de soţia sa Iulia Becheru, antrenoare de înot la rândul său. Pe lângă antrenamentele din cadrul Clubului Sportiv Navi, Iulia Becher este şi antrenor al Lotului Olimpic de Juniori alături de Cătălin Becheru.

„A făcut parte din Lotul de Perspectivă Olimpică de la Piteşti, iar la 15 ani, când a fost rugată de către antrenorul ei să le predea copiilor, s-a îndrăgostit de această meserie. Cu pasiune şi perseverenţă a trecut prin toate etapele predării înotului ca instructor. De peste 10 ani este antrenor de performanţă, iar munca şi dedicarea nu dar că s-au menţinut, dar au şi sporit. A pus bazele Clubului Sportiv Navi (Aqua Team) tocmai pentru că îşi doreşte să îndrume cât mai mulţi sportivi către cea mai înaltă treaptă a podiumurilor naţionale şi internaţionale”, scrie pe site-ul Navi.

Cătălin Becheru spune că David Popovici nu este singurul caz de copil care s-a antrenat la Navi, iar ulterior a avut rezultate remarcabile.

David Popovici este sportivul momentului şi un model pentru toţi tinerii sportivi care practică acest sport şi nu doar. David Popovici a ajuns la rezultate remarcabile prin propria muncă, dar şi cu foarte multe sacrificii. Cătălin Becheru spune că deja copiii îşi doresc să ajungă ca David Popovici.

„Vor să meargă pe urmele lui David. Toţi copiii l-au urmărit. A fost un moment extraordinar la Târgovişte, unde acum se desfăşoară Campionatele Naţionale, în timpul probei de 100 m de la Campionatele Mondiale s-a oprit tot concursul, toţi se uitau la proba lui David, toţi au ţipat şi s-au bucurat când a câştigat. A fost un moment extraordinar“, mai spune Cătălin Becheru.​​

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO