• Leu / EUR4.9264
  • Leu / GBP5.8439
  • Leu / USD4.8175
Eveniment

Elevii critică declaraţiile şi măsurile luate de autorităţi pentru începerea noului an şcolar: Considerăm extrem de grav faptul că implementarea uneia dintre principalele măsuri de combatere a coronavirusului va fi decisă de fiecare şcoală în parte

Elevii critică declaraţiile şi măsurile luate de autorităţi pentru începerea noului an şcolar: Considerăm extrem de grav faptul că implementarea uneia dintre principalele măsuri de combatere a coronavirusului va fi decisă de fiecare şcoală în parte

Autor: Vasile Magradean

18.08.2020, 14:13 72

Potrivit Consiliului Naţional al Elevilor, ministrul Sănătăţii, Nelu Tătaru, a afirmat că decizia de a păstra distanţarea fizică între elevi la orele de curs va rămâne la latitudinea fiecărei unităţi de învăţământ, contrar recomandărilor emise de Institutul Naţional de Sănătate Publică (INSP).

„Considerăm extrem de grav faptul că implementarea uneia dintre principalele măsuri de combatere a coronavirusului va fi decisă de fiecare şcoală în parte, în defavoarea unor norme clare şi unitare luate la nivel central”, arată consiliul.

Reprezentanţii Consiliului Naţional al Elevilor susţin că doar cu câteva săptămâni înaintea începerii noului anului şcolar, elevii, profesorii şi părinţii se află într-o profundă stare de incertitudine.

Aceasta în condiţiile în care nimeni nu ştie în ce condiţii se vor redeschide şcolile, iar autorităţile locale şi unităţile de învăţământ nu ştiu ce dotări se impun, astfel încât sănătatea elevilor să nu fie periclitată.

Elevii solicită guvernanţilor să ia o decizie fermă cu privire la debutul anului şcolar, bazată pe o consultare reală cu toţi actorii implicaţi în actul educaţional şi racordată la nevoile de bază ale elevilor - educaţia şi sănătatea.

„În punctul acesta, nu cred că ne mai putem declara surprinşi de faptul că guvernanţii nu sunt pregătiţi pentru începerea anului şcolar. Mai avem 27 de zile până la data începerii cursurilor. Cu fiecare zi care trece fără un set clar de măsuri pentru autorităţile locale şi unităţile de învăţământ, ne apropiem din ce în ce mai tare de un început de an şcolar care va pune în pericol sănătatea elevilor”, a declarat Rareş Voicu, preşedintele Consiliului Naţional al Elevilor.

Acesta crede că dacă Guvernul nu va emite urgent normele privind începerea anului şcolar, iar şcolile nu vor fi pregătite pentru a primi elevii în deplină siguranţă, Consiliul Naţional al Elevilor îşi va revizui poziţia privind începerea anului şcolar la data de 14 septembrie.

AFACERI DE LA ZERO
Principalele valute BNR - vineri, 13:15
EUR
USD
GBP
CHF
Azi: 4.9264
Diferență: 0,002
Ieri: 4.9263
Azi: 4.8175
Diferență: -0,3104
Ieri: 4.8325
Azi: 5.8439
Diferență: -0,668
Ieri: 5.8832
Azi: 5.0450
Diferență: 0,1211
Ieri: 5.0389