Eveniment

Elevii primesc două milioane de testele de salivă

Autor: Andreea Tobias

12.12.2021, 15:30 43

În urma discuţiilor purtate în ultimele zile de Inspectoratul General pentru Situaţii de Urgenţă cu reprezentanţii societăţilor comerciale care urmau să livreze teste de salivă, conform calendarului de livrare stipulat în contracte, în cursul acestei nopţi 2 milioane de astfel de dispozitive medicale vor intra în stocurile IGSU, transmite DSU.

Societatea comercială care va aduce aceste teste avea termenul de livrare în data de 20 decembrie 2021.

„Camioanele IGSU sunt pregătite pentru a recepţiona cantitatea de teste menţionată mai sus, urmând ca mâine, 13 decembrie 2021 aceasta să ajungă la inspectoratele şcolare din ţară, conform caietului de distribuţie elaborat de Ministerul Educaţiei”, arată sursa citată.

Ministerul Educaţiei ceruse DSU de săptămâna trecută graficul livrărilor de teste de salivă pentru şcoli, în condiţiile în care testele rămase erau insuficiente chiar şi pentru administrarea de luni. Şeful DSU, Raed Arafat, reclama că unii furnizori nu au respectat contractele.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO