Eveniment

Elevii români pe podium: România a ajuns pe locul al 2-lea "all times" în Hall of Fame-ul Olimpiadei Internaţionale de Informatică

Elevii români pe podium: România a ajuns pe locul al...

Autor: Andreea Tobias

16.08.2022, 10:38 48

Vara performanţei româneşti este întregită de succesul excepţional care urcă România pe locul al doilea "all times" în Hall of Fame-ul Olimpiadei Internaţionale de Informatică, cu 123 de medalii, semnalează premierul Nicolae Ciucă.

„Calde felicitări, Alexandru Luchianov, Luca Perju-Verzotti, Andrei-Robert Ion, Alexandru-Radu Todoran, Andrei-Costin Constantinescu şi domnului profesor Marius Nicoli! Pregătirea riguroasă a completat cu succes talentul şi perseverenţa. Mulţumiri familiilor voastre şi Societăţii pentru Excelenţă şi Performanţă în Informatică, al cărei rol este extrem de important în promovarea valorii informaticii româneşti”, este mesajul postat de premier.

Potrivit acestuia, rezultatele remarcabile din aceste zile, precum şi cele obţinute pe parcursul ultimelor luni la celelalte discipline de studiu, dovedesc că România are o tânără generaţie de minţi strălucite, capabile să performeze în mediul elitei internaţionale şi să reediteze valoarea şcolii româneşti.

„Susţinerea excelenţei, în egală măsură cu garantarea accesului la educaţie, mutarea accentului asupra cercetării-inovarii şi digitalizării sunt coordonate principale ale politicilor guvernamentale, integrate în noile legi ale educaţiei aflate în consultare publică şi în noua Strategie Naţională de Cercetare, Inovare şi Specializare Inteligentă, recent aprobată de guvern”, se arată în postarea lui Ciucă.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO