Eveniment

Elmas Braşov estimează că exporturile vor creşte în acest an la 15% din afaceri, de la 7-8%

Elmas Braşov estimează că exporturile vor creşte în...

Autor: Cristina Cuncea

23.07.2014, 00:02 242

"Creşterea capacităţii de producţie şi relocarea ne permit să răspundem şi la realizarea unor lucrări mai ample pe sectorul de macarale industriale şi structuri metalice. Capacitatea de producţie de 500 de tone de structuri metalice pe lună reprezintă trecerea la un palier superior în volumul de lucrări contractate, fapt ce se reflectă şi în activitatea de export", a declarat, într-un comunicat, Marius Paraipan, brand manager Elmas Braşov.

El a declarat pentru MEDIAFAX că anul trecut vânzările la export au reprezentat 7-8% din cifra de afaceri, iar în acest an, având în vedere creşterea capacităţii de producţie, dar şi contractele pe care compania le are în negociere, ponderea să se dubleze, la circa 15%. Firma a încheiat recent un contract important de export pentru structuri metalice.

"Compania va continua în acest an procesul de retehnologizare a noilor hale de producţie poduri rulante şi structuri metalice, investiţiile fiind estimate la aproximativ 1,5 milioane de euro", se menţionează în comunicat.

Elmas Braşov are contracte de export atât în spaţiul Uniunii Europene - Germania, Bulgaria sau Marea Britanie, cât şi în afara spaţiului comunitar - în ţări precum Israel sau Norvegia.

Compania a fost înfiinţată în 1990 şi a încheiat anul 2013 cu afaceri de 74,7 milioane lei. Principalul asociat al companiei, cu o participaţie de 40,3% din capital, este omul de afaceri Marton Geza, restul titlurilor fiind deţinute de alte persoane fizice.

Compania produce ascensoare, macarale industriale, platforme pentru materiale şi comercializează stivuitoare, sisteme de depozitare şi parcare auto, şi utilaje forestiere.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO