Eveniment

Elon Musk nu îşi face prieteni la Twitter: Parag Agrawal, CEO-ul reţelei de socializare, se confruntă cu furia angajaţilor din cauza atacurilor lui Musk la o întâlnire cu întreaga companie

Elon Musk nu îşi face prieteni la Twitter: Parag...

Autor: Ştefan Stan

30.04.2022, 12:30 3900

Directorul executiv al Twitter, Parag Agrawal, a încercat vineri să potolească furia angajaţilor în timpul unei întâlniri la nivelul întregii companii, în cadrul căreia aceştia au cerut răspunsuri cu privire la modul în care managerii plănuiau să gestioneze un exod în masă anticipat, provocat de Elon Musk.

Întâlnirea are loc după ce Musk, directorul executiv al Tesla care a încheiat un acord de 44 de miliarde de dolari pentru a cumpăra compania de socializare, a criticat în mod repetat practicile de moderare a conţinutului Twitter şi un director executiv de top responsabil cu stabilirea politicilor de exprimare şi siguranţă.

În cadrul şedinţei interne, care a fost audiată de Reuters, directorii au declarat că societatea va monitoriza zilnic uzura personalului, dar că este prea devreme pentru a spune cum va afecta acordul de cumpărare cu Musk păstrarea personalului.

Musk a propus creditorilor reducerea salariilor din consiliul de administraţie şi a celor din conducere, dar reducerile exacte ale costurilor rămân neclare, potrivit unor surse familiare cu această chestiune. O sursă a declarat că Musk nu va lua decizii privind reducerile de personal până când nu va prelua proprietatea Twitter.

"M-am săturat să aud despre valoarea acţionarilor şi datoria fiduciară. Care sunt gândurile dvs. sincere despre probabilitatea foarte mare ca mulţi angajaţi să nu mai aibă locuri de muncă după încheierea tranzacţiei?", l-a întrebat un angajat al Twitter pe Agrawal, într-o întrebare citită cu voce tare în timpul şedinţei.

Agrawal a răspuns că Twitter a avut întotdeauna grijă de angajaţii săi şi că va continua să facă acest lucru.

"Cred că viitoarea organizaţie Twitter va continua să se preocupe de impactul său asupra lumii şi a clienţilor săi", a spus el.

 
 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO